Galéria

Introvertált személyiség előnyei

Forrás:
Szuper ötleteik vannak

Egy introvertált személyiség nem szívesen fogadja el a társadalmi szabályokat, és inkább a saját elvárásainak felel meg. Épp ezért fordul elő olyan gyakran, hogy ők állnak elő a legszuperebb ötletekkel, és rendkívül kreatívak is. Csak hogy mondjunk is példát, a Facebook feltalálója, Mark Zuckerberg és a Microsot alapítója, Bill Gates is ezt a tábort erősíti.

Forrás:
Nagyon együttérzők

Nem véletlen, hogy olyan sok introvertált ember lesz terapeuta! Ők ugyanis elképesztő tehetséggel tudnak ráhangolódni más emberek érzéseire, és képesek egészen új szemszögből tekinteni egy problémára. Ezért is van az, hogy jobban szeretik a kisebb társaságot, ahol kevesebb stimuláció éri őket, hiszen egyszerre egy ember érzéseire könnyebben tudnak figyelni.

Forrás:
Jó megfigyelőképességük van

Lehet, hogy ők a legcsendesebbek egy társaságban, de az introvertált típus egyik óriási erőssége a megfigyelésben rejlik. A legjobb vezetők tudják, hogyan kell beszélni másokkal, a legjobb kommunikátorok pedig tudják, hogyan kell hallgatni. Munkában és párkapcsolatban is nagyon hasznos tulajdonság, hogy képesek olvasni a sorok között, és megérteni azokat az érzéseket, amelyeket a másik fél nem mond ki. 

Forrás:
Erősebbek lesznek

Gyakran átélik azt, hogy az iskolában senki sem választja őket a csapatba, vagy a melóban olyan személy kapja meg az előléptetést, aki kevésbé érdemelte meg. Akárhogy is, az introvertált emberek a csalódások miatt idővel egyre erősebbé válnak, és gyorsabban dolgozzák fel a rossz élményeket. Ugyanakkor nem felejtik el ezeket, így ha egy közeli ismerősük kerül hasonló helyzetbe, sokkal jobban meg tudják érteni a másik fél gondolatait, mint egy extrovertált személy.

Forrás:
Megváltoztatják a világot

Mivel többnyire csendben vannak, sokan nem is gondolnák, de valójában rengeteg introvertált ember változtatta már meg a világot. Rosa Parks, Eleanor Roosevelt és Abraham Lincoln is közéjük tartoztak, mégis, óriási hatással voltak a társadalomra. Talán a saját belső küzdelmeik miatt nem tudtak elmenni az igazságtalanságok mellett, és muszáj volt segíteniük. Akárhogy is, nem kell folyton a társaság középpontjának lenned ahhoz, hogy különleges legyél!