Galéria

10 filmes tény, amiről azt fogod hinni, hogy mi találtuk ki, pedig igaz

Forrás: Az időutazós filmeket betiltották Kínában

A kormány úgy véli, hogy az időutazás a fikció veszélyes formája tévében és filmen egyaránt. Nem kedvelik, hogy az események sorrendje felcserélődhet, de azt sem, hogy az ilyen témájú filmek gyakran utalnak aktuális problémákra.
Forrás: Senki sem tudja, hány ujja van Yodának

Yodának más és más számú ujja van a Star Wars különböző részeiben, az elsőben még három, a harmadikban és a hatodikban négy, az ötödikben pedig hol négy, hol három volt. Sajnos a játékfigurák sem segíthetnek a kérdésben, kaphatóak ugyanis három-, négy-, de még ötujjú változatok is.
Forrás: A horrorfilmek segítenek kalóriát égetni

A Westminster Egyetem kutatása szerint A ragyogás megnézése akár 184 kalóriát is elégethet, míg Az ördögűző 158-at. Mindez a felgyorsult szívverés és az adrenalintermelés miatt van.
Forrás: A Ponyvaregény, a Jurassic Park, a Forest Gump és A remény rabjai ugyanazon a hétvégén került mozikba
Bizony, 1994 nyarán valósznűleg ki sem mozdultak az emberek a mozikból.
Forrás: Alice Guy-Blaché lett az első női rendező 1896-ban, majd élete során még több mint 1000 film készítésében vett részt.
Forrás: A kislány, aki A körben az ijesztő Samarát alakította, a hangját kölcsönözte Lilonak a Lilo és Stitch-ben, s Daveigh Chase-nek hívják.
Forrás: Sylvester Stallone egykor annyira szegény volt, hogy el kellett adnia a kutyáját 40 dollárért, mert nem volt pénze ételt venni sem magának, sem az ebnek. Miután befutott, 15 000 dollárért visszavásárolta kedvencét.
Forrás: Többször köszönték meg Oscar-beszédekben a díjat Steven Spielbergnek, mint Istennek.
Forrás: Christian Bale karakterét az Amerikai pszichóban Tom Cruise ihlette

Ha mindig is ismerősnek tűnt számodra a jóképű, széles mosolyú juppi Patrick Bateman, azért lehet, mert Tom Cruise-ról mintázták – vallotta be a rendező egy interjúban.
Forrás: Idén dőlt meg az egyik legfontosabb Oscar-rekord. Damien Chazelle lett a legfiatalabb rendező, aki díjat nyert, 32 évesen vette át a Kaliforniai álom rendezéséért.