Galéria

Így befolyásolja a személyiséget a születési sorrend

Forrás:
Az elsőszülött gyerek

Mivel te voltál az első gyerek a családban, a szüleid igyekeztek mindent a legjobban csinálni, és tőled is ezt várták el. Épp ezért törekszel a tökéletességre; mindig jó jegyeket szereztél a suliban, és a karriered is elsődleges szerepet tölt be az életedben. Mivel szereted az irányítást a kezedben tartani, gyakran aggodalmaskodsz, pláne, ha valamit nem tudsz befolyásolni. Szuper főnök válna belőled, hiszen imádsz versenyezni, és mindig a maximumot hozod ki magadból.

Forrás:
A középső gyerek

A középső gyereknél a szülők már nem izgulnak annyira, nyugodtabbak és valamivel kevesebb elvárásuk is van. Mivel az érkezésedkor már volt egy idősebb testvér a családban, folyton úgy érezted, ki kell vívnod a szüleid figyelmét. Ugyanakkor jól alkalmazkodsz bármilyen szituációhoz, így nagyon jó kommunikációs készség fejlődött ki benned, és könnyen alakítasz ki új barátságokat. Ezeknek köszönhetően gyakran töltöd be a békítő szerepét a családban, ami szuperül jön a hétköznapjaid során is.

Forrás:
Az utolsó gyerek

Két gyerek után a szülők már lazán viselkednek a legkisebb családtaggal szemben, aki azért kitüntetett figyelmet kap tőlük. Természetednél fogva könnyedén leveszed az embereket a lábukról, és ezt gyakran meg is teszed, hogy te kerülj a középpontban. Szabadszellemű vagy, szeretsz sodródni az árral, és imádod a kalandokat. Sokkal több kockázatot vállalsz, mint a testvéreid, és tényleg élvezed is az életet. Az utolsó szülöttek viszont gyakran érzik úgy, hogy amit tesznek, nem különleges (ballagások, érettségi, jogosítvány megszerzése), mert az idősebb testvérek korábban már elérték mindezt, és a szülőket kevésbé hozza lázba a hír.

Forrás:
Az egyke

Az egyke nagyon sokban hasonlít a legidősebb testvérhez. Ugyanakkor amiben eltérnek, az az, hogy az egykéknek sosem kell másokkal megosztaniuk a figyelmet. Mivel legtöbbször nem vettek körül más gyerekek, sokkal könnyebben érteted meg magad a felnőttekkel, és jobban is szórakozol a társaságukban. Nagyon érzékeny vagy a kritikára, ezért folyton mások elismerését próbálod megszerezni, s alig hagysz magadnak időt a pihenésre. Akárcsak az elsőszülöttekből, úgy belőled is jó vezető válhatna!