Galéria

Ezért imádjuk a vidéki életet

Forrás:
Tényleg idilli tud lenni

A város előnye, hogy tele van emberekkel és programokkal, ennek hiánya pedig az egyik legjobb dolog vidéken. Persze ott is vannak zajok, hiszen a szomszéd vasárnap reggel nyírja általában a füvet, a gyerekek pedig imádnak sikítozni – de mégis minden nyugalmat áraszt. Az egyik legszuperebb dolog, amikor kiülsz az udvarra egy csésze kávéval, és a friss levegőn indítod a napodat. Bármilyen közhelyesnek hangzik, a madárcsicsergés az egyik legjobb alapzaj!

Forrás:
Rengeteg ismerőssel találkozol

Míg egy nagyvárosban simán elmehetsz sétálni és nem fogsz összefutni ismerőssel, addig ez vidéken kizárt. Ha elugrasz a boltba, kívülről fújod a vásárlók és a pénztáros nevét, és mindenkinek köszönsz. Az emberek ismerik a szomszédaikat, bár általában kétféle viszony alakul ki közöttük. Vagy legjobb barátok és közösen grilleznek néha –vagy ki nem állhatják egymást.

Forrás:
A nyári esték hangulata

Persze a nagyvárosban is ki lehet menni délután a parkba, aminek tényleg szuper hangulata van. A sok ugrándozó kutyus, vidám gyerekek, fagylaltárusok; de van valami különleges azokban a nyári estékben vidéken. Amikor kifekszel a kerti medencébe, tökéletesen látod a csillagokat, mert nincs fényszennyezés, s csak a tücsök ciripelése töri meg a csendet. 

Forrás:
Közelebbi kapcsolat az állatokkal

A vidéki élet egyik legnagyobb előnye, hogy rengeteg állat vesz körül. Ami kevésbé jó, hogy rengeteg pók is. A lényeg viszont, hogy a legtöbb helyen tartanak legalább kutyát és/vagy cicát, így az állatok közvetlen környezetében lehet élni. Bár tapasztalataim szerint a legtöbb vidéki család nem tart teheneket vagy malacokat, de azért még több helyen meg lehet őket találni, ami tovább szélesíti az ismereteidet.