Galéria

A felmondást fontolgatod? 15 jel, ami könnyen lebuktathat!

Forrás: 1# Elkezded delegálni a feladatokat Úgy értjük, hogy jóval látványosabban, mint bármikor azelőtt. Ezzel már azt készíted elő, hogy levedd a válladról a terheket, hiszen hamarosan semmi közöd nem lesz az egészhez.
Forrás: 2# Aktívabb vagy a LinkedIn-en Ha a kollegáid, feletteseid is az ismerőseid közt vannak, többször vehetik észre a nevedet különböző aktivitásokban.
Forrás: 3# Nem ötletelsz Nem vagy újító, nem veszed ki a részedet az ötletelésekből, és olybá tűnik, mintha semmi érdeked nem is fűződne ahhoz, hogy gondolkodj.
Forrás: 4# Nem mutatsz érdeklődést a hosszútávú projektek iránt Nem mondasz véleményt, nem szólsz bele, másra hárítod a döntés felelősségét egy hosszabb távú tervvel kapcsolatban.
Forrás: 5# Nagyobb szüneteket tartasz Feltűnően hosszabb időkre tűnsz el ebédszünetben vagy egy-egy kávézás alkalmával. Nem akarsz dolgozni? Gyanús...
Forrás: 6# Többször mész el konferenciákra, workshopokra Feltűnő, hogy megjött a kedved ilyen helyekre járni, bár eddig nem szívesen vállalkoztál ilyesmire. Teszed ezt pedig a 'lógás' és a kapcsolatépítés érdekében.
Forrás: 7# Helyben jársz, láthatóan nem tudsz már fejlődni Pedig egyértelmű, hogy akarnád. Ha nem tudnak más lehetőséget ajánlani, akkor ez egy logikus következmény lehet.
Forrás: 8# Gyakrabban teszel szóvá dolgokat Néha már nem tudod magadban tartani a nemtetszésedet, reklamálsz bizonyos dolgok miatt, vagy szimplán konfliktusba keveredsz valakivel.
Forrás: 9# Nemrég visszautasították a fizetésemelés iránti kérelmedet És ez éppen elég ok arra, hogy elkezdj nézelődni. 
Forrás: 10# Egy jó munkatársad nemrég hagyta el a 'hajót' A jó munkaközösségekben a dolgozók közti összetartó erő is formálhatja a szervezetet. Hiszen sok munkavállaló vallja, hogy a fizetés után a jó közösség az elsődleges szempont számára a munkahelyén. Ha ez a közösség megbomlik, könnyen előfordul, hogy az azt alkotó emberek sorjában hívják majd egymást új munkahelyekre, más pozíciókba.
Forrás: 11# Sokat vagy gyakrabban hiányzol Sokszor hivatkozol betegségre vagy családi eseményre, és látszólag nem is érzel bűntudatot a túl gyakori szabadságolások miatt.
Forrás: 12# Elkezdesz időben bejárni és egy percnél sem maradsz tovább Más szóval optimalizálsz: csak a legszükségesebb időt töltöd a munkahelyeden.
Forrás: 13# Gyakrabban intézel személyes hívásokat Persze munkahelye válogatja, hogy ezt mennyire teheted meg, de az feltűnő tud lenni, ha eddig csak néhanapján kaptál hívásokat, most meg állandóan a füleden lóg a mobil.
Forrás: 14# Új végzettséget, diplomát szereztél, esetleg elvégeztél egy tanfolyamot Ami akárhonnan is nézzük, nem igazán kötődik a jelenlegi munkakörödhöz. Igen, ez is egy jel.  
Forrás: 15# Nagy változás állt be az életedben Talán elköltöztél, megbetegedett egy hozzátartozód vagy megházasodtál... Ezek mind-mind generálhatnak változást a munka frontján is. Ha tud ezekről a munkáltatód, akkor minden bizonnyal benne van számára a pakliban, hogy el kell búcsúzzon tőled.