Galéria

A 10 legjobb film eddig az idei évből

Forrás:

10. Tűnj el!

A kritikusok szerint Jordan Peele alkotása eddig az év legnagyobb meglepetése, a rendezőként most debütáló színész filmje ötletes, gördülékeny és alkalmanként kifejezetten félelmetes.


Forrás:

9. Széttörve

James McAvoy-t már korábban is megcsodálhattuk a dühöngő őrült szerepében, a Mocsok című 2013-as moziban is nagyot alakított, és a szakmabeliek az idei filmje után is elismerően veregették meg a vállát.


Forrás:

8. Logan

Hugh Jackman utoljára villantotta meg adamantiumból készült kultikus karmait. A 2029-ben játszódó filmben a mutánsok szinte mind kihaltak, Wolverine-nek így kell helytállnia. Méltó befejezést kapott ez a spin-off, határozottan kötelező darab az X-Men-univerzumból.


Forrás:

7. The Lost City of Z

Az agyondicsért kalandfilmről azt beszélik, hogy a történet középpontjában az a felfedező áll, akiről Indiana Jonest mintázták. Kell ennél jobb érv arra, hogy megnézd? Aligha.


Forrás:

6. Hounds of Love

Ben Young izgalmas thrillere a 80-as években játszódik, és egy sorozatgyilkos páros áll a középpontban; ők Ausztráliában riogatja az embereket.


Forrás:

5. Alien: Covenant

Sokan azt mondják, aki látott már egy Alien-filmet, az látta az összeset. Szerintünk ez egyáltalán nincs így, bár az kétségtelen, hogy Ridley Scott idei verziója merít a korábbi filmek történetvezetési praktikáiból.


Forrás:

4. I Called Him Morgan

Lee Morgan a jazz műfajának egyik emblematikus alakjaként vonult be a történelemkönyvekbe. 1972-ben tragikus hirtelenséggel hunyt el, története a 92 perces játékidő egészében a székhez szögezi a nézőt.


Forrás:

3. The Blackcoat's Daughter

Oz Perkins debütáló alkotása kapott hideget-meleget, mi nagyon szerettük. Főleg azoknak ajánljuk, akik szeretik a természetfeletti típusú thrillereket.


Forrás:

2. John Wick: 2. felvonás

Keanu Reeves golyószórós magánprodukciója általános meglepetésre nagyon kedvező fogadtatásban részesült. A kritikusok eredetileg azt sem értették, miért kell folytatást gyártani ennek a sztorinak, aztán a bemutató után nem győzték dicsérni Chad Stahelski agymenését.


Forrás:

1. I Don't Feel at Home in This World Anymore

Nem véletlenül kapta meg a Sundance idei fődíját Macon Blair debütáló filmje. A mű középpontjában egy depressziós nő áll, aki a szomszédjával áll bosszút az őt ért sérelem miatt.