Galéria

5

Forrás:

A Francia Riviéra egyik kis falujába titokzatos vendég érkezik 1936 tavaszán, aki nem más, mint Pablo Picasso. A művész a Café Paradis-ból rendeli ebédjét, amelyet minden nap a kávéház-tulajdonos lánya, Ondine visz neki házhoz. A lány hamarosan a híres festő modellje, majd szeretője lesz. A szenvedélyes kapcsolatból mindössze két tárgyi emléke marad Ondine-nak: egy jegyzetfüzet a festőnek főzött receptekkel, és egy kép, a Lány az ablakban, amelyet elrejt. Miután meghal, unokája, Céline napjaink New York-jából indul a festmény nyomába, hogy megtudja, miként is került a nagymamához Picasso festménye.
Forrás:

Az 1950-es években, Írországban járunk, ahol a fiatal Eilis Lacey nem éppen dúskál a lehetőségekben. Amikor azonban nővére elintézi, hogy kivándorolhasson New York-ba, Eilis tudja, hogy ez az ő esélye: mennie kell. Némi idő eltelte után kezdi magát jól érezni Brooklynban, és nemcsak barátság, hanem szerelem is kibontakozni látszik számára. Ekkor azonban olyan hírt kap, ami miatt vissza kell térnie Írországba. Vajon mi győz a végén: a szerelem vagy a családja iránt érzett kötelesség?


Forrás:

A bábaként dolgozó Emily kapva kap az alkalmon, amikor a legjobb barátnője felajánlja neki, töltse a nyarat a hajóján főszakácsként. Emilynek nem is olyan egyszerű az új feladatokhoz alkalmazkodnia, mivel még egy féltékeny konyhai kisegítővel is nap mint nap meg kell küzdenie. De ha mindez nem volna elé, bejön még a képbe egy jóképű orvos is, akinek a lány – akárhogyan is igyekszik – nem tud ellenállni. Szórakoztató, romantikus, igazi limonádé, ami tökéletes arra, hogy kicsit kikapcsolj a vízparton.
Forrás:

A hercegnő naplója pont olyan, mint az írója volt: szellemes, provokatív, intelligens és szókimondó. A színésznő emlékei rendezgetése közben talált rá 19 évesen kézzel írott naplójára, ami visszarepítette kicsit a fiatalkorába. Leírja, milyen volt számára a Csillagok háborújának forgatása, de szót ejt Harrison Forddal való intim viszonyáról is. A könyvben a hatvanéves színésznő emlékei is felsejlenek a stábról, a forgatásról, a szerelemről, a sikerről vagy épp a függőségekről. Izgalmas, kimondottan szórakoztató olvasmány.
Forrás:

A könyv a 'Hét levél Párizsból' című regény folytatása, és igaz történeten alapszik. Samantha, az amerikai hölgy alig várja, hogy Franciaországban új életet kezdjen újdonsült francia férjével és annak két gyerekével. Ám igen hamar szembesül vele, hogy az új hazában messze nem olyan rózsás a helyzet, mint ahogyan azt eleinte elképzelte. Örökkévalóságnak tűnő küzdelmet vív a francia bürokráciával, a kamaszodó gyerekekkel, a magánnyal, a honvággyal és persze a nyelvi és kulturális sajátosságokkal. De itt a lehetőség, hogy megtalálja a boldogságot...