Galéria

Repülőn kisbabával: 10+1 tanács egy tapasztalt anyukától

Forrás: 1) Ha van rá mód, úgy válasszuk a repülőjegyet, hogy az passzoljon a baba napi ritmusához.
A legszerencsésebb, ha a repülőút az alvásidőbe esik, akár napközben, akár éjszaka. Ez rövidebb utaknál inkább megoldható, mert több választási lehetőség van például az Európán belüli utaknál. Kontinentális utaknál nehezebb dolgunk van, de semmi sem lehetetlen.
Forrás: 2) Érdemes még közvetlenül a beszállás előtt pelust cserélni. Jóval kényelmesebbek a reptéri mosdók, mint a repülőgép WC-je. Elképesztően kevés a hely a lehajtható pelenkázón, van, hogy az egyéves gyerek már rá sem fér.
Forrás: 3) A repülőtéren próbáljunk minél többet 'kalandozni'! Hadd mozogjon a baba, ne tartsuk végig babakocsiban. A repülőn órákig lesz zárt térben, több esélyünk van a nyugodt útra, ha előtte elfárad.  
Forrás: 4) Ha szereti a baba, vigyünk hordozót! A reptéri várakozást is megkönnyíti, és jó szolgálatot tehet a repülőn – sokszor csak a folyosón sétálgatás is elég eseménydús program :-)
Forrás: 5) A fel- és leszállás kritikus, főleg a füldugulás miatt. A szopizós babákat tegyük cicire, különben adjunk vizet a babának, hogy könnyebben pattogjon a kis füle.
Forrás: 6) Biztassuk sokat! Ne csak azt tegyük szóvá, ha türelmetlen, hanem azt is, ha együtt sikerül átlendülni egy nehézségen. :-)  
Forrás: 7) Jól jöhet egy reptéren kapott kis meglepi ajándék. Az újdonság varázsa leköti egy darabig a picit, nehezebb utaknál pedig minden perc számít.
Forrás: 8) Magyarázzuk el neki, hogy mikor mi fog történni! Én hiszek abban, hogy óriási ereje van a nyugodt szülői szónak, még ha nem is feltétlenül ért meg mindent a baba.
Forrás: 9) Türelem, türelem, türelem! Az utazás előtt lélekben készüljünk fel a legrosszabbakra! Ez nagyon fontos. Vázoljuk fel gondolatban az összes bonyodalmat. Ez nem pesszimizmus, egyszerűen csak barátkozzunk meg a gondolattal: nem biztos, hogy minden simán fog menni. Így nyugodtabban tudjuk fogadni a fellépő nehézségeket.  
Forrás: 10) Ha a repülőút után azonnal autóban folytatjuk, hagyjunk kis mozgási időt a babának. Ne ültessük egyhelyben túl hosszan!
Forrás: +1:  Gondoljunk arra, hogy felnőttként is milyen fárasztó egy repülőút! Ugyanezt élik meg a babák is, legyünk ezért nagyon elnézőek velük!