Galéria

6 bizarr múzeum a világon

Forrás:

Japánban működik ez az igen érdekes kiállítás, amelynek látogatásakor a legkülönfélébb élősködőket, parazitákat csodálhatjuk meg.

Bővebben: Maguro Parasitological Museum
Forrás:

Haha! Ezen tényleg csak nevetni tudtunk, amikor megláttuk; de azután belegondoltunk, hogy igenis van létjogosultsága. Hiszen mennyi önjelölt művész van híján kiállítási lehetőségnek! A múzeum egyébként Bostonban, az USA-ban található.

Bővebben: MOBA - Museum of bad art
Forrás:

Ez tényleg elég bizarr! A képek legalábbis arról árulkodnak, hogy ezen a helyen levágott hajfürtök lógnak cafatokként mindenfelé. Ezt esetleg egy szabadulós horrorjátékban el tudnánk képzelni. A múzeum egyébként Törökországban található, és a látogatók maguk is otthagyhatják hajmintájukat.

Bővebben: The Hair Museum
Forrás:

A múzeumot Izlandon találjuk, amelynek neve elsőre valóban elég rosszul hangzik, ám tudományos szempontból igen érdekes lehet. Számtalan állat hímtagját őrzik itt a vitrinek ugyanis, tehát aki bármilyen okból tanulmányozni kívánja azokat, annak csak erre az egy helyre kell ellátogatnia. 

Bővebben: The Icelandic Phallological Museum
Forrás:

Amszterdam egyébként is híres a legkülönbözőbb múzeumairól (ilyen például a Szexmúzeum, a Cannabis múzeum vagy a Micropia), de ezzel úgy hisszük, feltették a pontot az i-re. A számtalan ürüléket őrző tárlat egyébként kiváltképp interaktív, és a gyerekeknek is szerveznek programokat. 

Bővebben: The National Poo Museum
Forrás:

Mit nekünk a Louvre vagy a Musée d'Orsay! Aki megszállott Twilight-rajongó, netalán mindig is hitt a vámpírokban, annak kötelező program, ha Párizsban jár. Vérfagyasztó, vagy vérfogyasztó élményt kínál ez a ritka kiállítás egy igazi rajongó gyűjteményéből, csupa olyan holmival, mint például Drakula-játékok vagy poros antik könyvek. Érdekességnek semmiképpen nem utolsó!

Bővebben: Museum of Vampires and Legendary Creatures