Galéria

Csak nyugi! Így űzd el a stresszt a csillagjegyed szerint

Forrás:

Kos

Nem szeretsz második lenni, az életed minden területén te akarsz lenni a legjobb. Ráadásul elég türelmetlen is vagy, így nem szeretsz a fenekeden ücsörögni. Két módszer is létezik, amivel egy kos megnyugodhat. Az egyik, ha keresel egy intenzív sportot, ahol levezetheted a feszültséget, a másik pedig, ha az összes féket behúzod és visszavonulsz. Meg kell feledkezned a benned rejlő versenyszellemről, az irányítási vágyról, amire a jóga tökéletes megoldás. 


Forrás:

Bika

A lényeg, hogy biztonságban érezd magad, csak akkor vagy boldog. Ha olyan helyzetbe kerülsz, amivel még nem találkoztál, könnyen elszakad nálad a cérna. Olyan dolgokat kell csinálnod, melyek emlékeztetnek az otthon nyugalmára. A legjobb, ha mind az öt érzékedre hatsz: gyújtsd meg a kedvenc gyertyád, hallgasd a kedvenc zenéid, menj el egy masszőrzhöz, vagy főzd meg azt az ételt, amit a legjobban szeretsz. Beválhat az is, ha a kedvenc pizsidben flangálsz, erről is a nyugalom jut majd eszedbe!


Forrás:

Ikrek

Mivel társasági ember vagy, keveset szeretsz egyedül lenni. Általában gyorsan betelik a naptárad. Bár folyamatosan az új élményeket keresed, néha neked sem árt egy kis kikapcsolódás. A legjobb, ha ilyenkor elmész sétálni, megnézed a naplementét, vagy légzőgyakorlatokat végzel, amik segítenek abban, hogy ne másokra, hanem saját magadra tudj koncentrálni.


Forrás:

Rák

Nagyon fontosak a szűk körödben lévők. Ha valakinek problémája van a közeledben, biztos, hogy ideges leszel. Ha stresszes vagy, bújj össze a barátoddal és nézzetek meg együtt egy filmet, vagy menj el vacsorázni a szüleiddel - ha látod, hogy otthon minden oké, végre hátradőlhetsz egy kicsit és beiktathatsz egy kis én-időt a napirendedbe.

 


Forrás:

Oroszlán

Laza és magabiztos természeted akkor teljesedik ki igazán, ha reflektorfénybe kerülsz. Szüksége van az egódnak néha egy kis simogatásra és szereted ha bókolnak. Viszont hajlamos vagy elrejteni, ha ideges vagy, nehogy mások is meglássák. Ilyenkor viszont elég lobbanékony leszel - például, ha valaki a környezetedben rossz döntést hoz, vagy valamivel küzd. Ilyenkor érdemes elmenned szórakozni - akár táncolni, énekelni, a lényeg, hogy jól érezd magad.

 


Forrás:

Szűz

Gyakran gondolod túl a dolgokat. Általában mindent gondosan elemzel és néha irtó kritikus tudsz lenni - akár magaddal is. Mivel ez könnyen kiboríthat, érdemes olyan stresszlevezető technikát kipróbálnod, ami kikapcsolja a racionális éned - a kertészkedés, a jóga és a meditáció pont ilyenek. A bulizás is csodát tud tenni veled!

 


Forrás:

Mérleg

Mivel mindenkinek szeretnél megfelelni, gyakran túlvállalod magad, ezért leggyakrabban a túl sűrű napirendeden feszülsz be. Ilyenkor érdemes elmenned egy múzeumba, de egy kis lakásfelújítás, vagy kirakatnézegetés is meg tud nyugtatni. A Pilates, balett és az egyensúly gyakorlatok is tökéletesek, ha meg szeretnél nyugodni.

 


Forrás:

Skorpió

Szenvedélyes és heves természeted miatt néha kicsit túlságosan is ragaszkodsz a körülötted lévőkhöz - vagy egy bizonyos gonolathoz. Te vagy a csillagjegyek Sherlock Holmes-sza, ezért bármilyen kellemetlen helyzetben képes vagy leásni a probléma gyökeréig. A legjobb, ha ilyenkor kényezteted magad: a masszázs, egy látogatás a kozmetikushoz csodát tehet, de a szex is jó megoldás az idegességed levezetésére.

 


Forrás:

Nyilas

Imádsz álmodozni és új kalandokba belevetni magad. Néha viszont emiatt könnyen kimerülhetsz. Az ikrekhez és a mérleghez hasonlóan hajlamos vagy arra, hogy túlvállald magad, ilyenkor viszont muszáj lassítani. A legjobb, ha elutazol valahova és kiszakadsz a hétköznapokból. Nem kell feltétlenül külföldre menned, elég, ha megnézed a város egy új részét, amit még nem láttál. 


Forrás:

Bak

Munkamániás vagy, lételemed a felelősségvállalás. Te már annak is örülsz, ha dolgozhatsz. Mivel a munkahelyeden szeretsz túlórázni, gyakran észre sem veszed, hogy mennyi plusz feladatot vállaltál magadra - ettől pedig kiborulhatsz. Ilyenkor a legjobb, ha elmész kirándulni a természetbe, vagy kipróbálod a meditációt.

 


Forrás:

Halak

Lehet, hogy sokan azt hiszik, téged nem lehet felbosszantani, pedig ez nem igaz. Bár szeretsz álmodozni és nagyon kreatív jegy a tiéd, néha a túlzott empátiád szívja el az energiád. A vízöntőkhöz hasonlóan te is szereted a válladra venni mások gondját-baját. Érdemes a művészi éned kibontakoztatni stresszes időszakokban: rajzolj, fess, vagy zenélj. Az aromaterápia is hatékonyan működik nálad, de az is csodákra képes, ha a tömegközlekedésen zenét hallgatsz és nem a melletted ülők problémáira figyelsz. Egyébként egy talpmasszázs is le tud nyugtatni - bátran kombináld a felsoroltakat!


Forrás:

Vízöntő

Neked a legnehezebb kikapcsolni, mert hajlamos vagy mindent túlgondolni. Kreatív vagy, ugyanakkor gyakran átesel a ló túloldalára és mások problémáit is te akarod megoldani. Mivel a világot is megmentenéd, olyan programokkal érdemes kikapcsolnod, melyek során csak magaddal foglalkozol: A jóga és meditáció ilyenek, de az is működhet, ha pár napig nem netezel és telefonálsz.