Galéria

5+1 zöld oázis Pesten, ahol jól esik megpihenni

Forrás:

A Parlament közelében fekszik ez a csodás kis oázis, ahova a környék lakói és dolgozói előszeretettel járnak kiengedni a gőzt napközben vagy épp munka után. Játszótér is van itt a kicsiknek, valamint egy izgalmas szökőkút, amit már önmagában kár lenne kihagyni. Ugorjatok be ide egy kicsit lazítani!

Térkép
Forrás:

Újlipótváros kedvenc parkja a Szent István park, amit azért is szeretnek oly sokan, mert gyakorlatilag a Duna mellett húzódik. Sokszor jól eshet letelepedni itt egy padra, és elmélyedni egy jó könyvben, de remek alternatíva kutyasétáltatásra vagy kisgyerekkel is. Igazán szépen gondozott, virágokkal tarkított környezetben töltődhet fel, aki ide betér.

Térkép
Forrás:

Budapest legrégebbi kertjéről beszélünk, ami szerencsére ma is nagy becsben van tartva. Francia stílusával olyan, mint egy apró ékszerdoboz a városi forgatagban, így érdemes ide benézni mondjuk ebédszünetben vagy akár délután, amikor a parkban kialakított játszótér megtelik gyerekzsivajjal. A kert állandó lakója jelenleg Tappancs, a nyúl, aki egykor a parkban kitett elődjét, Karcsit váltotta a tágas albérletben. A régi házakkal körbezárt környezetben kicsit mintha vissza is repülnénk az időben, amíg végigsétálunk a kavicsos úton.

Térkép
Forrás:

Egy botanikus kert, pont ott, ahol a legkevésbé számítana rá az ember. A nyolcadik kerületben, a Klinikák magasságában bújik meg ez a csodálatos kert, ahol egy belvárosi dzsungelben érezhetjük magunkat, ha végigsétálunk néhány ösvényen, elhaladunk a borostyánnal végigfuttatott falak mellett, vagy ahol rácsodálkozunk az óriási tavirózsákra. A kert nyári nyitvatartási ideje április 1-jétől október 31-ig minden nap 9-től 17 óráig tart.

Belépőárak:

felnőtt: 950 Ft/fő
diák és nyugdíjas: 500 Ft/fő
családi (2 felnőtt, 2 gyerek – 14 éves korig): 2200 Ft

Térkép
Forrás:

A Magyar Nemzeti Múzeum kertje valószínűleg örökké képes lesz odacsalogatni a pihenni vágyókat a különleges atmoszférájával. A legjobb talán reggel végigsétálni a parkon, amikor még nyugodtabb a környék, és megfigyelhető, ahogyan a madarak ugrándoznak az avarban, s magunkba szívhatjuk a párás levegővel felszálló föld illatot. Napközben a múzeum lépcsője megtelik élettel, a kihelyezett raklapfotelekben biztosan mindig csücsül valaki. Ha egy jó kávét is elszürcsölnél lazításképpen, ajánljuk figyelmedbe a kert Bródy Sándor utcai oldalánál található igazi olasz kávézót (Caffé Torino) a színes asztalkáival és és az isteni tiramisujával.

Térkép
Forrás:

Nos, íme a kakukktojás! Ez ugyanis a Képzőművészeti Egyetem privát kertje a Bajza utcában, ami csak igen ritka esetekben áll nyitva a látogatók előtt. A kert, amely a benne található eperfákról lett elnevezve, tulajdonképpen ma is egy művésztelep, telis-tele fantasztikus szobrokkal és képzőművészeti alkotásokkal. Érdemes utánaérdeklődni, hogy mikor vannak például kiállítások, mert így van a legnagyobb esélyünk, hogy megcsodálhatjuk ezt a páratlan szépséget. 

Térkép