Galéria

6 random tény, amitől eldobod az agyadat

Forrás:

A nagy gazdasági világválság előtt a mozik utálták a pattogatott kukoricát

Ma már elképzelhetetlen a kettő egymás nélkül, pedig eleinte, amikor a 20. század elején megnyitottak az első mozik, nem engedték, hogy az emberek pattogatott kukoricát egyenek a vetítések alatt. A hangos rágást túlzottan figyelem elterelőnek tartották, ráadásul nem találták elég elit ételnek a mozibajáró gazdagok számára. Aztán a nagy világválság megváltoztatott mindent: minden társadalmi réteg olcsó szórakozást és olcsó ételt akart. A mozik előtt elkezdtek felbukkanni pattogatott kukorica-árusok, így végül engedniük kellett a moziknak, a többi pedig már történelem.

 


Forrás:

A brit királyi család nem játszhat a Monopoly-val

Mindenki tudja, hogy Monopoly-zni veszélyes, mert minden játékban benne van a potenciál, hogy örökre összevesszünk valakivel, ez alól pedig a brit királyi család sem kivétel. Amikor 2008-ban Andrew hercegnek (Károly herceg öccsének) valaki Monopoly-t ajándékozott, azt mondta: „Otthon nem játszhatunk vele. Túl gonosz.” Azt nem mondta, hogy a királynő hozta-e a szabályt, de megnyugtató, hogy legalább ebben az egy dologban ők is olyanok, mint mi!


Forrás:

A 19. században a tudósok óva intették a nőket (és csak a nőket) a „bicikli arc” nevű betegségtől, ami azt jelentette, hogy a furcsa arckifejezés, melyet biciklizés közben vágnak, örökre az arcukon marad

Nem viccelünk! Azt írták 1985-ben a Literary Digest nevű folyóiratban, hogy „A túlzott megterhelés, a függőleges elhelyezkedés a kereken és a tudattalan erőfeszítés az egyensúly megőrzésére hajlamos arra, hogy fáradt, kimerült „bicikli arcot” eredményezzen.”

No persze valójában a férfiak a feminizmus szimbólumának tekintették a biciklit, a kerékpár azt jelentette, hogy a nőknek szabad akarata van, könnyebben tudnak mozogni és nem kell feltétlen ruhát vagy szoknyát viselniük. Az 1890-es évek végére az orvosok szerencsére felhagytak a bicikli arccal való riogatással.


Forrás:

A papír szatyor nem környezetkímélőbb a műanyagnál

Papír vagy műanyag? Egyik sem! Próbálj inkább textilből készült szatyrot magaddal vinni, ugyanis mindkét változat erősen környezetszennyező. A papír zacskók előállítása növeli a levegő szenynezettségét, sok energiát emészt fel és egyáltalán nem olyan könnyen újrahasznosíthatóak, mint amilyennek mondják őket.


Forrás:

A wombatok ürüléke kocka alakú

14-18 napig emésztik ugyanis az ételt, amitől az kiszárad és összeáll, a beleik falának vízszintes bordázata pedig kockára formálja azt.

 


Forrás:

A Mickey és Minni egér hangját adó színészek a való életben is házasok voltak

Russi Taylor 1986-tól kezdve adta a hangját Minnie-nek, Wayne Allwine pedig 1977-2009 között, egészen a haláláig Mickey-nek. A Disney központjának előterében találkoztak, miután Taylor megkapta a munkát, de nem verték nagy dobra a házasságukat. „Nem akartuk, hogy Mickey-ről és Minnie-ről szóljon az esküvő, hanem Wayne-ről és Russiról. Csodás időt töltöttünk együtt, rengeteget nevettünk, mindig énekeltünk és mindig szólt a zene a házunkban.” - mesélte Taylor egy interjúban. De cukik!