Galéria

5 dolog ami megmenthet, ha rossz napod van

Forrás: 1# Alakítsd át a napod hátralevő részét: csak magaddal foglalkozz! Legalábbis miután hazaértél a munkából. Végy egy mély levegőt, zuhanyozz le, tedd be a kedvenc zenéd, próbálj meg ellazulni és megtisztítani a fejed a benne kavargó gondoktól! Gondolj arra, hogy mik voltak azok a pillanatok, amik elmentek, vagy egész jól sikerültek, és hogy milyen jó történhet veled másnap!
Forrás: 2# Légy reális! Mennyire rossz valójában a helyzet? Ha nem nagyon, csak egy kicsit felfújod valamiért, akkor nincs okod aggodalomra! Tipp: írd le mi történt, minden lehetséges következménnyel és kimenetellel vázold fel a lehetőségeidet! Ez már önmagában megnyugvást tud adni, és hidd el, holnap mindent jobb színben látsz majd!
Forrás: 3# Tűnj el a világ elől! Kapcsolj ki mindent, ami a külvilághoz köt! Komolyan, mindent! Semmiről nem maradsz le, ha egy este nem fognak elérni az ismerőseid, vagy nem látod a kedvenc műsorod a tv-ben. Ellenben nyugodt légkört teremthetsz magadnak, ha egy kicsit elzárod a közösségi média csapját!
Forrás: 4# Emlékezz, hogy mennyire szuper csaj vagy! Azért mert valami rosszul sül el, még ne húzd le magad a wc-n! Oké, most vicceltünk. De a lényeg, hogy minden rossz pillanatban, minden krízishelyzetben emlékeztesd magad arra, hogy ki is vagy valójában: mi mindent értél már el, mik a jó tulajdonságaid, az erősségeid, miért szereted az életed, miért adhatsz hálát a sorsnak! Nézz magadra pozitív szemmel, és ne hagyd, hogy ezt a remek képet bármilyen apróság elrontsa!
Forrás: 5# Lógj együtt a szeretteiddel! Ki más tudnak jókedvre vidítani, mint az, akit igazán szeretünk? Szervezz magatoknak közös programot, beszélgess, tereld el a figyelmed, és persze nevess nagyokat! A szeretteink támogatása minden más gyógyírnél többet ér, így nyugodtan írasd fel magadnak őket „receptre”, ha rossz kedved van!