Galéria

Így tedd biztonságosabbá az esküvődet!

Forrás:

Ha borítékos ajándékokat kaptok, feltétlenül gyűjtsétek zárható dobozba, és tegyétek biztos helyre! Beszéljétek meg a szervezőkkel, hogy van-e a buli helyszínén egy széf, vagy egy zárható helyiség, ahova illetéktelenek nem tudnak bejutni. Az ember általában nem számít rá, hogy meglopják a saját esküvőjén, de ha megkérdeztek egy esküvőszervezőt, egész biztosan szolgál egy-két szaftos történettel.
Forrás:

A menyasszonyi ruha hosszan elnyúló részei nem csak dekoratívak, hanem balesetveszélyesek is lehetnek. Nem akarjuk senkire ráhozni a frászt, de bizony fenn lehet akadni bizonyos tárgyakon egy-egy hosszabb uszály, vagy fátyol miatt. Szóval csak óvatosan, főleg esős, szelesebb időben!
Forrás:

Ha gyerekek is hivatalosak az eseményre, érdemes egy kis sarkot kialakítani számukra. Ide csupa olyan játékot, szórakoztatásukra szolgáló holmit el lehet helyezni, amivel le tudják kötni magukat; azonban itt is figyeljünk néhány dologra! Nézzük meg, hogy milyen korosztály részére készülünk meglepetéssel, és csak biztonságos dolgokat pakoljunk ki az asztalokra! Az apró, lenyelhető, sérülést okozó tárgyakat lehetőleg mellőzzük!
Forrás:

Természetesen ez ellen nem tudunk túl sokat tenni, hiszen mindenkire más hatást gyakorol a kelleténél több alkohol fogyasztása. Azonban a nagyobb baleseteket elkerülhetjük azzal, ha nem választunk vízparti, vagy medencés helyszínt, ha tudjuk, hogy sokan vannak a vendégeink között, akik nem tudnak ügyelni az iszogatás mennyiségére!
Forrás:

A sátor kihelyezését mindig bízzuk szakemberekre, és inkább erősítsük meg többszörösen a rögzítésüket, mint hogy félvállról vegyük a dolgot! Egy nagyobb szél is nagy károkat okozhat, például könnyen elrepítheti a fejünk felől a boldogágkapunkat; de az esőre is fel kell készülni, olyan anyagú sátrakkal, amelyek bírják a nedvességet.
Forrás:

Lehet, hogy ez kellett volna legyen a legelső pont. Voltunk már olyan esküvőn, ahol az apró teamécseseket önmagukban helyezték el a földön, ahol a vendégsereg várakozott a szertartásra. Nos, ez több dolog miatt is kellemetlen, és veszélyes volt: az egyik, hogy úton-útfélen mindenki rúgdosta őket, így a viasz kifröccsent a szép bőrcipőkre, és foltot hagyott rajtuk. A másik pedig, hogy aki hosszabb szoknyában volt, annak könnyedén meg is gyulladhatott volna a szoknyája alja, - ezt ugye nem kell részleteznünk?! Javaslat tehát: bárhova is tegyetek gyertyákat, mindig magasfalú üvegbe, vagy más, biztonságos tartóba helyezzétek el őket, a textíliáktól lehetőleg távol, hogy véletlenül se okozzanak károkat, vagy sérüléseket!
Forrás:

Ha beindul a buli, nagyjából senki nem fogja nézni, hogy hova lép. Épp ezért tágas, egyenletes, és lehetőleg nem csúszós padlón alakítsátok ki a táncteret, hogy ezzel is ügyeljetek mindenki testi épségére! A tánctér köré nem érdemes padló dekorációt sem helyezni, hiszen eltörhetnek, tönkremehetnek, és persze veszélyesek is lehetnek.
Forrás:

Vannak párok, akik szeretnék a saját kutyájukat, macskájukat is szerepeltetni az esküvőn (mint például gyűrűvivő). És olyanok is akadnak, akik szívesen várják mások állatkáit is a vendégsereggel. Mindenekelőtt mérlegeljétek, hogy mit vállaltok az állatok bevonásával: mennyire lesz ez élvezetes az állatnak, hol lehet biztonságban, nem veszélyeztet-e valamit, vagy valakit a jelenlétével. Ha ezeket átgondoltátok, onnantól lehet nagyot alakítani!

Tipp: a készülődésnél lehetőleg zárjátok biztos helyre a ruhákat, kellékeket az otthonotokban, nehogy egy-egy házikedvenc megtréfáljon benneteket!