Galéria

Oscar 2017: A 10 legmegosztóbb pillanat

Forrás:
A videón még látszik is: Warren Beatty észreveszi, hogy valami nem stimmel, de a közönség azt hiszi, csak azért húzza az időt, hogy csigázza a kedélyeket. Itt olvashattok még a kínos eseményről...
Forrás:
„Szeretnék köszönetet mondani Trump elnöknek. Tavaly még úgy tűnt, hogy az Oscar egyenesen rasszista intézmény” – kezdte, arra utalva, hogy 2016-ban csak fehér színészek szerepeltek a jelöltek között.
„Nem láttuk az Elle-t, de imádtuk – bókolt Isabelle Huppert francia színésznőnek, akit a legjobb női főszereplő kategóriában jelöltek –, és örülök, hogy a nemzetbiztonsági hivatal beengedett téged az országba ma estére.”
Jimmy az elnök Meryl Streepre tett megjegyzésén is köszörülte a nyelvét: „Van egy színésznő, aki kiállta az idők próbáját lehangoló és túlértékelt alakításaival. Szép ruha egyébként – csak nem Ivanka? 

Forrás:
Ez is politikai tett volt; a Planned Parenthood tudatos családtervezést népszerűsítő civil szervezet régóta nyíltan és aktívan szembenáll a Trump-politikával (és fordítva). Itt olvashattok többet róla.
Forrás:
Casey A régi város című filmben nyújtott alakításával minden kétséget kizáróan megérdemelte az Oscart, ugyanakkor hónapok óta a színész korábbi állítólagos szexuális zaklatásaitól hangos a sajtó, és többen feltették a kérdést: muszáj-e ünnepelnünk egy ilyen alakot? Afflecket 2010-ben vádolta meg egy akkoriban forgatott áldokumentumfilmjének két stábtagja (egy producer és a vezető operatőr), hogy rájuk nyomult. A színész–rendező tagadta a vádakat és visszaperelt; később peren kívül megegyeztek, és a megállapodásban az is benne volt, hogy mostantól minden szereplő hallgat az ügyről. Így aztán marad a sajtóban zajló spekuláció és az ellentmondásos Oscar-győzelem.
Forrás:
A rendező a legjobb idegen nyelvű film kategóriában nyert; egy hónappal ezelőtt bejelentette, hogy Trump bevándorláspolitikája ellen tiltakozva nem vesz részt a díjátadón akkor sem, ha közben kiderül, hogy őt beengedik az országba. Helyette egy ismert iráni–amerikai mérnök, Anousheh Ansari vette át a díjat és olvasta fel Farhadi üzenetét.
 

Forrás:
A jelmeztervező, Colleen Atwood vihette haza a szobrot. Korábban nyolc Harry Potter-film összesen 12 jelölést kapott, de egyből sem lett díj.
Forrás: – BOTRÁNY!!
Forrás: készítői nem tudtak maradéktalanul örülni a díjnak.
A legjobb rövid dokumentumfilm kategória nyertes filmje a szíriai polgárháborúban működő, helyi erőkből összeállt pacifista önkéntes mentőszervezetről szól, akik életük kockáztatásával, ugyanakkor politikai állásfoglalás nélkül mentik, akit csak tudnak. Hétfőn az alapító, Raed Saleh nyílt levelet tett közzé, amelyben megköszöni, hogy a film és a díj „segít megmutatni a világnak, mi történik Szíriában”, ugyanakkor „borzalmas a valóság, amiben élünk. Nem a tevékenységünk folytatásához akarunk támogatást, hanem a befejezéséhez. Reméljük, a film nyomán ránk irányuló figyelem segít megmozgatni a világot, hogy segítsen megállítani a vérontást Szíriában.”
Forrás:
A reklámban történetesen az a Bill Paxton szerepel, aki egy nappal a díjátadó előtt hunyt el műtéti komplikációk következtében.
Forrás:
A 16 éves Auli'i Cravalho éppen a Vaiana című Disney-film Oscar-jelölt betétdalát énekelte a színpadon, amikor kapott egy pofont a háttérben látványelemként funkcionáló egyik zászlótól. Szerencsére nem jött zavarba, tökéletesen énekelte végig a dalt.