Galéria

6 hatásos módszer, hogy végre elengedd a negatív gondolatokat!

Forrás: Írd ki magadból!

Sokaknak segít, ha papírra vetik a negatív gondolataikat. Hogy miért? Mert leírva sokkal részletesebben ki lehet fejteni az érzéseket, nem kell egy kicsit sem 'szégyenkeznünk' felettük, és addig írhatunk, amíg csak dől belőlünk a szó. A végén rendszerint megkönnyebbülünk, hiszen kiadtuk magunkból a félelmeinket, fájdalmunkat, dühünket, és így már sokkal könnyebb lesz őket elengedni is.
Forrás: Ne hibáztass!

Sokszor könnyebb az áldozat szerepét ölteni magunkra, de te is tudod, hogy az éremnek mindig két oldala van. Ha úgy érzed, hogy neked is van némi felelősséged a kialakult helyzet miatt, amin agyalsz, valld be magadnak, és a többi érintett félnek is! Ezzel leveszed a terhet a saját válladról, és tudni fogod, hogy legközelebb miként kerüld el a számodra kellemetlen szituációkat.
Forrás: Sírd ki magadból!

Ezt tök komolyan mondjuk: működik. A sírással olyan anyagokat szabadítasz fel a szervezetedben, amelyek gátolják a kortizol, avagy stresszhormon túlműködését.
Forrás: Fordítsd valami jóra az energiád!

Alakítsd át a negatív gondolatokat, a fájdalmas emlékeket azáltal, hogy másoknak segítesz, vagy valami pozitívat teszel! 
Forrás: Készíts egy listát azokról a dolgokról, amiket képes vagy kontrollálni a helyzeteddel kapcsolatban!

Lehet, hogy nem változtathatsz mások véleményén, gondolatain; de a saját hozzáállásodat igenis képes vagy befolyásolni. Képes vagy feloldani egy konfliktust, más szemmel is megvizsgálni a szituációt, vagy akár tanulni belőle valami fontosat.
Forrás: Vedd körül magad pozitív emberekkel!

Rengeteget számít az általános körzérzeted, jóléted szempontjából, hogy milyenek a téged körülvevő tényezők; ily módon sokat számítanak a körülötted nyüzsgő emberek is. Próbálj meg olyanok között lenni, akiknek pozitív a kisugárzásuk, sokat nevetnek, és akik igazán törődnek veled. Idővel rád fog ragadni az életigenlő magatartásuk, és sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzed majd magad.