Galéria

10 trükk, amivel úgy rendezheted be az otthonod, mint egy francia nő

Forrás: Válassz egy vezérszínt! A kisebb helyiségek nagyobbnak tűnnek, ha túlnyomórészt semleges színekkel, például fehérrel és szürkével rendezed be, de egy szín vissza-vissza tér egy nagyobb felületen és több kisebben.
Forrás: Legyen egy-két szuperlátványos darab a térben. Egy ilyan hatalmas tükör nagyobbnak mutatja a teret, mert tükrözi a fényt, ráadásul épp elég nagyvilágiságot is csempész a szobába az arany kerettel.
Forrás: Óvakodj a túl csicsás csináld magad holmiktól. A francia nő is csinál DIY projekteket, de egyszerű, letisztult ötletekre mond csak igent. Például bevon egy már megunt dohányzóasztalt műbőrrel.
Forrás: Alaposan fontold meg, mibe invesztálsz! Ha kötött keretből dolgozol, előre határozd meg, mi az amire többet költhetsz, vagy amiből nem engedsz. Például egy márvány konyhapult hosszútávú befektetés.
Forrás: Alakíts a hangulaton kicsi, de látványos elemekkel. Például a sok neutrális színű párna közé dobott egyetlen erőteljes és különleges párnahuzattal, amit mindig cserélgethetsz. Illetve egy csokor friss virággal, ami illik az így 'átalakult' kanapéhoz.
Forrás: Ne siess a dekorációval. Csak olyan dekorelemet hozz a lakásba, ami az ott élők ízlését tükrözi, a képekkel, vázákkal és más díszítő elemeket hosszú évek alatt szerezd be, ne sietve a beköltözés előtt.
Forrás: Mutasd meg,a mit szeretsz! Legyen az a cipő-, ékszer- vagy kalapkollekciód, amire büszke vagy, kiállítás szerűen rendezz be neki egy sarkat. Szuper például egy ilyen létrás megoldás a cipők tárolására.
Forrás: Döntsd a képekereteket a falnak. Egy kis esetlegességet visz a szobák stílusába, ha nem lógatod fel a képeket, hanem csak a falnak döntöd őket, kevésbé hivatalos így a hangulat, amit imádnak a franciák!
Forrás: Add hozzá a hiányzó színt szőnyeggel! Túl sokszor válaszunk semleges árnyaltú szőnyeget, ami mindenhez megy, pedig sokkal izgalmasabb, ha minden más megy mindenhez és a szőnyeg a nagy attrakció a színével és mintájával!
Forrás: Különíts el másféle hangulatot színekkel. Ez a hálófülke például sokkal bensőségesebbnek tűnik a csak ott jelenlévő bordó színtől.