Galéria

7 tévhit vs. a valóság: Ilyen a 21. században túlsúlyos nőként randizni

Forrás: Ki fognak csúfolni, hogy mégis mit gondoltam, amikor ezzel a testtel egyáltalán megfordult a fejemben a randizás.
A valóság: Nem állítjuk, hogy a 'body shaming' nem létezik. Minden kövér embernek szólogattak már be az alakjáért... de ha már itt tartunk, mindenkinek szóltak már be valamiért. Oké, a „ne rágd a körmöd, kislányom” nem pont ugyanaz, mint az „egyél inkább salátát”. De miért állna az utadba a tudat, hogy egyes emberek nem tartanak vonzónak vagy szexinek? Neked nem őket kell keresned, hanem ellenkezőleg. :) Rengetegen vannak, akik legalábbis partiképesnek találják a túlsúlyos alkatot is. És te annak találod? Te partiképesnek tartod magad? Ha a válasz igen, már be is léptél a párkeresők világába.
Forrás: magabiztos fellépéstől talán kicsit szexibbnek fogok látszani, de előbb-utóbb úgyis „lebukom”.
A valóság: A magabiztosságnál nincs szexibb tulajdonság. A magabiztos fellépés egy csapásra megváltoztatja, ahogy mások néznek rád – és ahogy te nézel magadra. Amint jobban bánsz magaddal és jobban el tudod hitetni másokkal, hogy simán érsz annyit, mint ők – éspedig nem csak intellektuálisan, de erotikus értelemben is –, nem fogod érteni, hogy mit csináltál eddig. Persze ezt nem lehet egy csapásra megoldani, de lehet és érdemes minden nap egy kicsit dolgozni rajta. Tippek itt és itt.
Forrás: Ha tetszem egy férfinak, ez valószínűleg azt jelenti, hogy ő fetisiszta és perverz módon vonzódik a kövér emberekhez.
A valóság: A fetisizmus szóval óvatosan kell bánni, mondja ezen az oldalon Marie Southard Ospina amerikai újságíró, a testpozitív mozgalom egyik fontos képviselője. A fétis sokszor szitokszóként szerepel, pedig majdnem mindenkinek van egy-két, az „unalmastól” eltérő szexuális fantáziája. Tehát nyilván nem azoktól a férfiaktól kell tartani, akik totál rá vannak kattanva a kövér vagy túlsúlyos nőkre, hanem azoktól, akik semmi mást nem akarnak tőlük – feltéve, ha te is többet akarnál tőlük. Másfelől ha egy akármilyen testalkatú férfi nagydarab nőkhöz vonzódik, ezt esetleg nem szívesen vallja be a barátai előtt, mert fél, hogy megszégyenítik ugyanúgy, mintha kiderülne róla, hogy meleg vagy transzszexuális.
Forrás:  társkereső oldalakon jobb, ha nem mutatom meg az alakomat, mert semmi esélyem nem lesz.
A valóság: Ennek az ellenkezője igaz. Muszáj engedned, hogy akik pont téged keresnek, azok rád is találjanak. Egy egész alakos kép mindenkinek szinte kötelező, aki társkereső oldalra regisztrál, egyszerűen azért, mert... nos, a külső is fontos. Eléggé ahhoz, hogy ne az első randin akarjuk megtudni, hogy néz ki a másik. Ez nem a The Voice című tévéműsor. Szóval tedd fel magadról azt a képet, lehetőleg egy picivel előnytelenebbet, mint amilyen a valóság – hadd érje a partnert apró, kellemes meglepetés.
Forrás:

5. mítosz: Nevetség tárgya leszek, ha egy vékonyabb testalkatú férfit szemelek ki magamnak.
A valóság: Egy husi lánynak husi fiú jár, nem igaz? Nos, bátran elmondhatjuk, hogy a 19. századi „suba a subához” mondás ilyen típusú szépségfasiszta társadalmi konvencióvá alakult át. Ezzel szembemenni és túlsúlyos lányként kigyúrt, sportos vagy akár gizda fiúra ráhajtani óriási bátorságra vall. És a fiú részéről is bátorságot jelent akár csak elmenni egy randira a nála túlsúlyosabb lánnyal. De a szerelem annyi társadalmi akadályt ledöntött már.


Forrás:

6. mítosz: Ha egy nálam túlsúlyosabb ember horgára akadok, akkor lúzer vagyok.

A valóság: Ha elvárod a környezetedtől, hogy ne csak a külsőd alapján ítéljen meg, akkor te is megteheted ezt a szívességet másoknak. Érdemes tudatosítani a saját előítéleteidet magadban: mi az, ami még belefér nálad, mi az, ami már nem és miért? Az igazi férfi 100 kiló felett kezdődik? És hol ér véget?

 
Forrás: valaki más előtt, pláne, ha ő olyan nagyon tetszik nekem...
A valóság: Mindenki számára nehéz intim, bensőséges helyzetbe kerülni egy másik emberrel, főként, ha ez az adott személlyel először történik meg. Már a csókolózás, a petting vagy az együtt alvás is szorongást válthat ki abból, aki ehhez nem szokott hozzá. 
Akár szeretjük a testünket, akár kevésbé, szinte mindannyian kaptunk (testalkattól függetlenül) negatív visszajelzést a külsőnkre. Ha ezek az emlékek jönnének felszínre, amikor kettesben maradsz egy szexi férfival a hálószobában, jusson eszedbe a következő:
„Senki sem kényszerítette a társaságodban levő személyt ebbe a szobába. Azért van ott, mert ott akar lenni. Nagyjából már vannak sejtései arról, hogy nézel ki, és ennek ellenére vagy inkább épp ezért ágyba akar bújni veled. Tudja, hogy túlsúlyos vagy, nincs olyan szexi hálóing, amivel meggyőzhetnéd az ellenkezőjéről. Vannak emberek, akik nem ijednek meg ettől – ő is ilyen. Sőt: állati dögös vagy a szemében. Ideje, hogy úgy is viselkedj.”