Galéria

Így szúrd ki a hazugságot: árulkodó jelek

Forrás:

Aki épp nem mond igazad, kerüli a szemkontaktust, mivel fél a lebukástól. Óvakodj attól az embertől, aki nem tud beszélgetés közben tisztán a szemedbe nézni – ott általában valami nem stimmel. Ha a beszélgetőpartnered épp nem mond neked igazat, általában maga elé néz lefelé, vagy mögéd, át a vállad felett bámul a semmibe.
Forrás:

A kényelmetlen gondolatok, a nyugtalan lelkiállapot általában nyugtalan viselkedésben és kényelmetlen feszengésben nyilvánulnak meg, így ha valaki beszéd közben idegesen matat valamivel, nagy esély van rá, hogy elhallgat valamit, vagy a dolgok nem egészen úgy állnak, ahogyan azt ő épp feltálalja.
Forrás:

Bízz az ösztöneidben! Ezt a leckét nagyon hamar megtanultam! Ha valakinek nagyon ideges, feszült a kisugárzása, pattogósan ideges, egyszerűen csak rossz érzés a társaságában lenni, esélyes, hogy szárad valami a lelkén. Sok esetben pont egy csúnya hazugság.
Forrás:

Ha a történet, amit mesélnek folyamatosan újabb és újabb részletekkel bővül, módosul, és sosem ér véget, valószínű, hogy nem igaz, vagy nem éppen úgy igaz, ahogyan mesélik. A nagyotmondónak ugyanis valamiért az a kényszeres meggyőződése van, hogy minél részletgazdagabb egy történet, annál hihetőbb.
Forrás:

Tudd, hogy gáz a sztori, ha következetlenségeket, egymásnak ellentmondó részleteket találsz benne, és ha rávilágítasz ezekre, dühös tagadással találkozol. Sőt, még azt is megpróbálják bemagyarázni neked, hogy te értettél félre valamit. Ne dőlj be ennek a pszicho-trükknek, gyanakodj inkább, légy óvatos.
Forrás:

A távolságtartás, hátrálás belső szorongásról, félelemről árulkodik. Ha valaki épp hazudik, ösztönösen fél a lebukástól és konfrontációtól, ezért inkább eltávolodik tőled fizikailag is. Ha álltok, egy-két lépést távolabb áll, ha ültök, hátrdől, hátrahúzódik a székével.