Galéria

5 dolog, amit soha ne posztolj ki a kapcsolatodról

Forrás:

Hiába van profival dolgod, elég ha csak te tudsz róla (max. a szomszédotok). Egyrészt, a barátaidnak nem kell minden kis piszkos részletet tudniuk, de az biztos, hogy a párod már kevésbé örül ennek. Dr. Mya Singh Bais, pszichológus szerint az ilyen jellegű posztok negatív hatással vannak a kapcsolatra, mivel eléggé megcsapolják az intimitást. A szexuális életed maradjon tehát tabu!

 


Forrás: Akár megcsalt, szakítottatok, vagy épp váltok, soha ne posztolj erről a közösségi oldalakon. Ilyenkor ugyanis az ismerőseitek elkezdenek véleményt formálni a volt párotokról. Ha később viszont megbocsátasz és az összes párkapcsolati nehézséget megosztod másokkal, nem fog olyan biztos alapokon állni a szövetségetek a pszichológus szerint. 
Forrás:

Lehet, hogy jó ötletnek tűnik kiírni egy hasonlót. „Ajj, nem hiszem el, hogy ezt is el kell viselnem”, de a követőid levonják majd ebből a rövidke mondatból is a következtetéseket. Lehet, hogy ennyivel nem osztasz meg sokat, ám az ilyen jellegű, rövid egysorosokkal is rombolhatod a köztetek lévő viszonyt. Dr. Dion S. Metzger pszichiáter szerint a barátaid tudni fogják, hogy miről van szó és a vitátoknak marad egy-két nyoma is a közösségi oldalon. Ráadásul elég idegesítő is mások szerint az ilyen utalgatós posztok megosztása.


Forrás: Kutatások bizonyítják, hogy sokkal boldogabbak azok a párok, akik nem posztolnak gyakran magukról. Az első egy hónapban érdemes várnotok, hiszen lehet, hogy nem is alakulnak olyan jól köztetek a dolgok. Utána pedig ha véletlenül szakítotok, mindenki téged bombáz a kérdéseivel.

 

Forrás: Tudjuk, a te párod a világon a legviccsebb és ezt mindenkinek tudnia kell. Pedig ha a megkérdezése nélkül posztolsz ki privát üzenetváltásokat, könnyen megrendülhet a beléd vetett bizalma. Dr. Jennifer Guttman pszichológus szerint ezzel azt sugallod a párodnak, hogy nem lehet előtted őszinte és sebezhető, pedig a kapcsolatban nagyon fontos, hogy mindketten meg tudjatok nyílni a másik előtt.