Galéria

Hollywood nyíltan kritizálja Trump nőellenes húzásait

Forrás: Jennifer Lawrence még 2015 novemberében állt ki a Planned Parenthood mellett, amikor egy abortuszellenes férfi lövöldözni kezdett és három embert megölt a szervezet egy coloradói klinikájában: „A PP sokkal többről szól, mint az abortuszról. Amikor gyerek voltam, anyukám mélyen vallásos volt. A PP nélkül nem jutottam volna fogamzásgátló eszközökhöz... Kinek árt, ha az embereket ellátják fogamzásgátlókkal, óvszerrel és méhnyakrákszűrő szolgáltatásokat nyújtanak nekik?” – nyilatkozta felháborodottan egy magazinnak.

 


Forrás: Scarlett Johansson többször is kihangsúlyozta a tudatos családtervezés fontosságát; legutóbb a január 21-i washingtoni Women's Marchon mondta, hogy „15 évesen New Yorkban éltem és elmentem egy Planned Parenthood klinikára. Ott egy orvossal beszéltem, aki együttérző volt és profi, és felajánlotta, hogy rendszeresen mehetek hozzá nemibetegség- és rákszűrésre, majd ha eljön az ideje. Egy pillanatig sem ítélkezett és nem tett fel kérdéseket. A PP biztonságos hely, ahol tapintatosan kaptunk útmutatást” – mondta a több százezres tömeg előtt.

 


Forrás: színésznő a héten állt ki a PP mellett egy philadelphiai fórumon: „5-ből 1 nő veszi igénybe a Planned Parenthood szolgáltatásait és én is az 1-ek közül való vagyok – mondta. – Az sikkad el ebben a történetben, hogy az egészségügynek ez egy szerves része ebben az országban. 19 évesen, amikor Los Angelesbe költöztem, nem voltak barátaim, nem volt kapcsolathálózatom, fogalmam sem volt, hova forduljak. De tudtam a PP-ről, amely egyszerű volt és könnyen elérhető. Azt hiszem, egyre többen vannak, főleg a külvárosokban és az ellátatlanabb területeken, akiknek ez az egyetlen eszközük arra, hogy gondoskodjanak a saját testükről.”

 


Forrás: A nyíltan demokrata Elizabeth Banks, aki az elmúlt években az Éhezők viadala szereplőjeként került a reflektorfénybe, többek között így nyilatkozott egy Obama-kampányvideóban: „A Planned Parenthoodnál kaptam egészségügyi ellátást, amikor a diploma után nem volt biztosításom. Ennek köszönhetően fogamzásgátlót szedtem, de erre a migrénem és a túl erős vérzésem miatt volt szükség. Igen, most éppen belemondom a kamerába, hogy erős volt a vérzésem. És ezeket a dolgokat az ember nem szívesen beszéli meg a munkaadójával... Ez köztem és az orvosom között kell, hogy maradjon.”

 


Forrás: Kristen Bell nemes egyszerűséggel csak ennyit mondott egy twitterre feltöltött videóban: „Támogatom a Planned Parenthoodot, mert azt akarom, hogy a lányaim majd hozzáférhessenek a fogamzásgátló eszközökhöz a hátam mögött.”
Forrás: énekesnő is nyíltan a szervezet mellé állt a Twitteren: „Tiniként tele voltam aggodalommal és kérdésekkel a szexről. Információt, támogatást és fogamzásgátló eszközöket kaptam. Támogatom a PP-t” – írta.
Forrás: komika, tévés műsorvezetőnek kétszer volt abortusza 16 évesen. 2016 nyarán kendőzetlenül számolt be a fiatalkori ballépéseiről: „Először arra gondoltam: Miért ne? Meg tudok szülni egy gyereket. Az is lehet, hogy ikreim lesznek és egymásra rímelő neveket adok nekik – írta. – Természetesen gyereket vállalni abban a korban, amikor alig bírtam hazatalálni esténként, nevetséges ötlet lett volna. A szüleim felismerték ezt és életemben először szülőként cselekedtek – elvittek a Planned Parenthoodhoz... Mindannyian folyton hibákat követünk el. Én kétszer is elcsesztem 16 évesen. Hálás vagyok, hogy észhez tértem és képes voltam legális abortuszra menni, így nem kockáztattam az egészségemet és a szüleimet se vittem csődbe.”

 


Forrás: Lena Dunham évek óta a Planned Parenthood arca, még egy feliratos pólót is tervezett a témában, amelyet többek közt Leslie Mann és Gabrielle Union is felvett.