Galéria

7 tipp, hogyan szúrd ki a hamisítvány sminkterméket!

Forrás: 1) Nézd meg a csomagolást!

Méretben és színben lehetnek a legnagyobb eltérések. Vásárlás előtt nézd meg a neten, hogy hogyan néz ki az eredeti termék, és igyekezz összehasonlítani őket!
Forrás: 2) Nézd meg a vonalkódot, a sorozatszámot és a gyártási információt!

Ezeknek mind szerepelnük kell a csomagoláson: a sorozatszámnak bele kell legyen nyomva a csomagolásba, az infó nem lehet túl rövid, a vonalkód  pedig nem lehet 'utólag rányomott'.
Forrás: 3) Figyeld a színeket!

Ha előzőleg megnézed a terméket az interneten, akkor láthatod, hogy nagyjából milyen árnyalatoknak kell lenniük a csomagban, Ha ettől eltérőt tapasztalsz, ne vásárold meg a terméket!
Forrás: 4) Figyelj a szagra és az állagra!

Az eredeti kozmetikumoknak nem szabad, hogy furcsa, számodra addig ismeretlen szaguk legyen; ugyanakkor az is gyanús lehet, ha valami túlparfümözöttnek tűnik. A krémes termékek nem tartalmazhatnak semmilyen szennyeződést, és nem eshet szét a textúrájuk.
Forrás: 5) Nézd meg az ecseteket, szivacsokat!

Ha túlméretezettnek tűnnek, vagy úgy néznek ki, mint ami mindjárt készül szétesni, akkor ott valami nincs rendben!
Forrás: 6) Teszteld az alapozókat, korrektorokat vásárlás előtt!

A hamisítvány nem fog beszívódni a bőrödbe, és esetleg foltokat is hagy, láthatóan nem illeszkedik a bőrödhöz. A jó minőségű szemfestékek, pirosítók sem fognak a nap végére lefolyni, vagy elkenődni az arcodon. Ha mégis, akkor ne vedd meg őket!
Forrás: 7) Csak hivatalos forgalmazóknál vásárolj!

És csak original, becsomagolt terméket. Ha nem találsz kitéve a polcon, akkor feltétlenül kérj egyet a raktárból. Nincs arra szükség, hogy olyan terméket vigyél haza, amit már többen nyitogattak, megnéztek, esetleg ki is próbáltak, még ha nem is volt ráírva, hogy tester!