Galéria

10 informatív térkép, amelytől másképp látod majd a világot

Forrás: Melyik ország milyen termékfajta exportjában a legsikeresebb? (Itt nézheted meg nagyobban.)
Forrás: A szabadság „fokozatai” a világ országaiban: szabad, részben szabad, nem szabad, a rosszabbnál is rosszabb. Magyarország hálistennek szabadnak számít ezen rangsorolás szerint. Részletek az interaktív térképen...
Forrás: A légiutasok száma országonként. Kanadában meglepően kevesen repülnek. Részletek az interaktív térképen...
Forrás: A lilával jelölt országokban legális a melegházasság. Magyarországon bejegyzett élettársi kapcsolatot létesíthetnek az egynemű párok. (Ez a térkép 2015-ben készült; azóta Kolumbiában is legalizálták a melegházasságot.)
Forrás: Országok, amelyeknek az éves GDP-je megegyezik amerikai államokkal. Magyarország ebben a tekintetben Maryland állammal vetekszik a térkép szerint. Érdekesség, hogy Kanada GDP-je épphogy felér New York államéval.
Forrás: A vörös hajúak aránya Európában. Oroszország szívében az a piros folt Udmurtiát jelzi; állítólag az udmurtok a 'legvöröshajúbb' nép a világon.
Forrás: Országok, ahol többen élnek, mint Bangladesben...
Forrás: Nők aránya a világ országainak parlamentjeiben. Izland és Bolívia viszi a prímet, valamint Ruanda, ahol törvénybe foglalták a 30%-os „női kvótát”. Itt nézheted meg a térképet nagyobban.
Forrás: A legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás országonként. Interaktív verzió...
Forrás: Ilyen színű a világ vezetőinek haja. :) Interaktív verzió...