Galéria

Akkor most a „detox” szitokszó?

Forrás:

Minden egyes nap

Kerüld az olyan termékeket, melyeket úgy próbálnak eladni, hogy méregtelenítő hatásúak. Anélkül, hogy bármit is tennél, a szervezeted jelenleg is detoxikál. „A szervezet folyamatosan szabadul meg a méreganyagoktól”-mondja Emma Dawson, dietetikus.

 


Forrás:

Zöld lámpa

A legtöbb méreganyag a májhoz kerül. Ha szeretnéd támogatni a munkáját, fogyassz hagymát, fokhagymát, brokkolit és kelkáposztát.


Forrás:

Lassan csináld

A toxinok a zsírsejtekhez kerülnek és általában fogyás során szabadulnak fel. Minél gyorsabb ütemű a fogyás, annál több méreganyaggal kell megküzdenie a szervezetednek. Ha csak gyümölcsleveken élnél, nem jutna elég tápanyag a testedhez annak érdekében, hogy megszabaduljon a méreganyagoktól.


Forrás:

Segíts a beleidnek!

A toxinok nem tudnak úgy távozni a szervezetedből, ha székrekedéssel küzdesz. Fogyassz sok rostban gazdag ételt, például zöldségeket és teljes kiőrlésű gabonát, hogy megfelelően működjön az emésztésed.

 


Forrás:

Izzadd ki!

A spinning és más kardió edzések a szervezeted segítségére lehetnek, hiszen a verejtékezés során is káros anyagoktól szabadulunk meg. Ráadásul a sport hatására olyan enzimek szabadulnak fel a szervezetben, melyek elősegítik a méregtelenítést.