Galéria

Így éld túl a hirtelen jött magányt, és így lépj tovább!

Forrás: 1. Figyeld önmagad!Milyen érzelmeid, érzeteid, reflexióid vannak ebben az időszakban? Mire van igazán szükséged: csak te tudod, hogy mi segít át egy-egy rosszabb pillanaton, ezért tudatosan kell megadnod magadnak, amire vágysz, figyelned a belső visszajelzéseidet!
Forrás: 2. Légy optimistább, még ha nehezedre esik is!Nyugodtabb, összeszedettebb, és jövőbe tekintőbb lehetsz, ha elfogadod a jelenlegi helyzetet, és feladatként tekintesz a változásra.
Forrás: 3. Ne fojtsd el az érzéseidet! Add ki magadból az érzéseket, add meg magadnak a lehetőséget a feldolgozásra, érd el a felszabadultság érzését minden nehéz napon! Hallgass zenét, táncolj, tombolj, sportolj, írj naplót, sétálj, sírj és nevess, nézz filmeket stb! Csináld ami jól esik, 200%-on!
Forrás: 4. Adj időt magadnak! Ez lesz a legnehezebb. Minden nap arra kelni, hogy még mindig nem lett jobb, vagy még mindig nem jött szembe senki, aki pótolhatja az űrt. Légy türelmes! Akinek jönni kell, biztosan jönni fog; de csak akkor, amikor már lelkileg is készen állsz rá.
Forrás: 5. Tanuld meg egyedül is jól érezni magad! Találj magadnak olyan elfoglaltságot, amit egyedül is jól esik csinálni! Keress új hobbyt, vagy próbálj ki egy új mozgásformát! Tanulj meg normálisnak érezni és elfogadni minden élethelyzetet, amit korábban együtt csináltatok, most azonban egyedül kell! Ha kiegyensúlyozottabb vagy, azt mások is észreveszik majd.
Forrás: 6. Menj társaságba! Legyél sokat a barátaiddal, családoddal és olyanokkal, akiknek igazán fontos vagy; akik neked is fontosak! Barátkozz! Nyugodtan köss új ismertségeket, menj el ide-oda új arcokkal is, ne csak mindig ugyanazokban a körökben mozogj! Kerüld azokat a közös ismerősöket, barátokat; akik láthatóan nem tudják jól kezelni az új szituációt azután sem, ha ezt már előzőleg megbeszéltétek velük. (Legalábbis egy ideig. Az idő lesz a megmondója, hogy kitartanak-e melletted, vagy sem.)
Forrás: 7. Kommunikálj jól! Csak úgy tudod majd teljesen lezártnak tekinteni életed ezen fejezetét, ha mindent megbeszélsz egykori társaddal. Elmondod minden problémádat, sérelmedet, érzésedet, aggályodat, ami csak benned van. És természetesen végighallgatod az ő álláspontját is. Mindenképp felnőttként kell kezelnetek egymást ebben a helyzetben, mert nagy károkat okozhat bennetek, ha nem partnerként tekintetek a másikra. 
Forrás: 8. Hidd el, hogy nagyszerű vagy! Fogadd el, hogy az az ember, aki eddig melletted volt, nem az volt, akivel megfeleltek egymásnak! Ő sem volt tökéletes, te sem vagy az, de mindketten tökéletesek lesztek egyszer valaki más mellett. Add magadat, ne akarj senkinek megfelelni, viselkedj természetesen! Akire szükséged van, annak a valódi énedet kell meglátnia és megkedvelnie.
Forrás: 9. Ne inogj meg, tudatosíts! Bármilyen nehéz is, de mindenképp tarts ki a döntésed mellett, és ne táncolj vissza! Ha valami tényleg nem működött és már ezerszer átrágtátok, minden irányból az NEM fog változni. (A jól működő párkapcsolat egyik ismérve, hogy nem akarjátok egymást és egymás tulajdonságait megváltoztatni.)
Forrás: 10. Legyél kicsit „IGEN EMBER”! Láttad az 'Igen Ember' című filmet Jim Carreyvel? Mindegy, hogy tetszett vagy sem, de a lényege, hogy tanuld meg elfogadni az eléd gördülő lehetőségeket, és mondj többször igent olyan dolgokra is, amiket még nem próbáltál, vagy eddig nem mertél/akartál megtenni! Az újdonságok új tapasztalatot, új embereket, jelentenek: lehet, hogy egy új kapcsolatot is.