Galéria

Golden Globe 2017: íme a 11 legfrappánsabb szöveg

Forrás: „Itt vagyunk a Golden Globe-on, amely egyike azon kevés megmaradt helyeknek, ahol még a többség szavazata jut érvényre” – kezdett bele a monológjába Jimmy Fallon utalva arra, hogy Trump győzelme a választási törvények értelmében az elektorok többségének köszönhető, a választópolgárok közül Hillaryre szavaztak többen. Mi pedig nem voltunk képesek szabadulni a gondolattól, hogy az ott tényleg egy tamponmintás tapéta?
Forrás: „A nézők találgatják, hogy mi lett volna, ha Joffrey király életben marad! Nos, megtudjuk 12 nap múlva” – sütötte el Fallon a második Trump-viccet.
Forrás: „2016 egyik emlékezetes terméke A régi város című film, az egyetlen dolog, amely deprimálóbb volt 2016-nál.” (Fallon)
Forrás: „Nem fogjuk elfelejteni Matt Damon legnagyobb alakítását, amikor is azt kellett mondania Ben Afflecknek, hogy tetszett neki a Batman vs Superman.” (Fallon)
Forrás: „Jelölték a Florence – a tökéletlen hang című filmet; a főszereplőt a világ legrosszabb operaénekesnőjének tartják. És még ő sem fogadta el a felkérést, hogy énekeljen Trump beiktatásán.” 
Forrás: „Most beszéltem Mariah Carey-vel; szerinte a Dick Clark Produkciós Iroda szabotálta el a nyitómonológomat.” (Rájuk mutogatott Mariah a szilveszteri playbackbotránya miatt is.)
Forrás: a feleségének, Eva Mendes színésznőnek ajánlotta a díját: „Míg én énekeltem, táncoltam, zongoráztam és életem egyik legjobb filmforgatásán estem át, az én társam nevelte a lányunkat, terhes volt a másodikkal és ápolta a rákbeteg testvérét. Ha nem vette volna mindezt magára, annak érdekében, hogy nekem megadathasson ez az élmény, akkor most bizony valaki más állna itt helyettem.”
Forrás: „Bambi. 1981. március 14-e. Ezen a napon altattuk el a kutyáinkat. Hármat... A nagyapám úgy gondolta, jót tesz nekünk egy kis szórakozás, így elvitt moziba. És ugyanezen a napon láttam a nagypapámat utoljára. Eltűnt... én pedig két évig nem beszéltem.”
Steve Carrell: „A legjobb animációs film kategória jelöltjei a következők...”

Az egyik legviccesebb pillanat a show-ban az volt, amikor Kristen Wiig és Steve Carrell, a Gru-filmek szinkronszínészei gyerekkori traumák felidézésével vezették fel a legjobb animációs film kategóriát. Itt nézhetitek meg a videót.

 

 

Forrás:
„Köszönöm a Hollywoodi Külföldi Kritikusok Szövetségének ezt a csodálatos megtiszteltetést. Amelyet még csodálatosabbá tesz, hogy elmondhatom: a történelem utolsó Golden Globe-díjátadóján nyertem a díjat. Nem áll szándékomban negatívnak lenni. Csak annyi, hogy szerepelnek a 'Hollywood', 'külföldi' és 'kritikusok' szavak a címben.”
Forrás: „A következő embert, aki díjat ad át, a magam részéről Leónak szólítom. Tudjátok, ő hogy szólít engem? 'Megfognád az italomat egy pillanatra?'” (Fallon)
Forrás: „Mit jelent Hollywood egyáltalán? Csak egy csapatnyi emberről van szó, akik mind máshonnan jöttek.” (Meryl Streep a sokféleség mellett érvel ugyancsak Trump-ellenes beszédében, amellyel a Cecil B. DeMille életműdíjat vette át. Donald Trump kemény szavakkal reagált a Twitteren, „túlértékelt” színésznőnek nevezte Streepet és cáfolta a vádakat, amelyek szerint ő kigúnyolt volna egy fogyatékos újságírót.)