Galéria

5 egyszerű tipp szülőknek a rohanós reggelekre

Forrás: 1. Előző este készítsd ki a ruhákat!

Ne csak a gyerekekét, hanem a sajátodat is! Minden apró kis kiegészítőt állíts össze előre: vedd elő az alsóneműket, és még a karkötőket is, hogy reggel tényleg csak magadra kelljen őket kapkodnod!
Forrás: 2. Pakold össze előre a másnapi ételeket is!

A reggelit, a tízórait, uzsonnát, és az ebédet is szortírozd szét kis dobozkákba, esetleg csinosítsd is őket vicces figurákká, vagy motívumokká, hogy a gyerekek minél vonzóbbnak találják! A snack box technika neked is sokat segíthet, például a diétád megtartásában. 

Forrás: 3. Terítsd meg előre a reggeliző asztalt!

Este a vacsi után már csak néhány másodperc, hogy feldobj egy szett tányért, szalvétát és evőeszközt, de reggelre csomó időt megspórolhatsz vele!
Forrás: 4. Pakoljátok be előre a kocsit!

Ha garázsban, vagy saját udvarban áll a kocsitok, nyugodtan cuccoljátok bele este a nehezebb holmikat, így például az edzős felszerelést, vagy az iskolatáskát. Így reggel már csak az értékesebb holmit kell magatokhoz vennetek, és és elgurulnotok a suliba, majd a munkába.
Forrás: 5. Tervezzetek be némi minőségi és közös időt!

Ha kell, ébredjetek 15 perccel korábban, vagy készítsetek össze mindent előző este, hogy reggel még maradjon időtök egy kis közös bohóckodásra, játékra, vagy akár egy mesére. Ha így tesztek, a gyerekek megérzik majd a plusz törődést, és sokkal nagyobb kedvvel kezdenek bele az új napba.