Galéria

13 új szokás, amit vezess be a mindennapjaidba ebben az évben!

Forrás:

Minden este lefekvés előtt szánj 10 percet a következő nap megtervezésére! Írd össze a legfontosabb dolgokat, lépéseket, hogy biztosan semmi ne maradjon ki! Így jóval nyugodtabban is tudsz majd aludni, hogy nem cikáznak a gondolataid!
Forrás:

Már szinte észre sem vesszük, hogy mennyire függünk az okos ketyeréktől, teljesen természetes, hogy mindehova magunkkal visszük őket. Ez azonban hosszútávon veszélyes is lehet: függőséget, stresszt, vagy akár kialvatlanságot is okozhat. Így jobb lenne, ha néhanapján képesek lennénk egy pici szünetet tartani, mondjuk legalább hétvégenként. Itt írtunk róla, hogyan érdemes nekilátni!
Forrás:

Hogy miért? Egyrészt, mert amit te főzöl, abban pontosan tudod, hogy mi van, így egészségesebben étkezhetsz, illetve jól eshet a saját főztödet enni. Fejlesztheted vele a főző tudományodat, szerezhetsz egy új hobbit, kedvedre kísérletezhetsz az ízekkel, kikapcsolódhatsz a főzőcske alatt. Kell ezeknél jobb érvelés?
Forrás:

Vagy pozitív gondolatok naplót, ha úgy tetszik! Írd le, hogy miért vagy hálás, milyen klassz dolgok töténtek veled mostanában, vagy hogy mitől érzed jól magad! A napló segít a tudatosításban, és észreveteti veled, hogy tulajdonképpen egész jól vagy!
Forrás:

Mindegy, hogy mi az, csak jól érezd magad a bőrödben általa! Lehet lovaglás, virágkötészet, főzőkurzus, vagy akár hímzés is, a lényeg, hogy téged kikapcsoljon és szórakoztasson!
Forrás:

Így biztosan tudhatod, hogy jó helyről érkezik a finom, minőségi étel, ami a tányérodra kerül, és nem utolsó sorban támogatod vele a helyi kiskereskedelmet is.
Forrás:

Készíts egy táblázatot, amibe minden hónapban vezeted a pénzügyi kiadásaidat és bevételeidet, így nyakon csípheted a fölös költéseket is! Nyiss egy előtakarékossági számlát, esetleg lakástakarék pénztári számlát, ha még nem tetted volna, hogy legyen mihez nyúlnod a szükséges időkben!
Forrás:

Az év eleje általában a munkahelyi elbeszélgetések ideje is. Jó, ha előre felkészülsz, és kitalálod, hogy számodra mik lesznek a fontosak a következő időszakban, miket akarsz elérni, mire van ahhoz szükséged. Terjeszd ki ezt a gondolatmenetet a magánéletedet érintő kérdésekre is, amelyek szorsan összefüggnek a munkáddal!
Forrás:

Nem is olyan nehéz hozzászoktatni a szervezetedet a reggeli ébredéshez, mint azt gondolnád! Ha nem vagy egy 'koránkelő' típus, akkor ezek a tippek, vagy ezek a segítségedre lehetnek benne, hogy ez mostantól megváltozzon!
Forrás:

Legyen ez a hivatalos 'énidőd', amikor igazán belefeledkezhetsz valamibe, aminek semmi köze a mindennapi teendőidhez! Tipp: töltsd le a kiszemelt olvasmányt e-book formátumban, hogy bárhol nálad lehessen, ha akad egy kis időd az olvasásra!
Forrás:

Csak azokat a darabokat tartsd meg, amiket valóban hordasz, a többit pedig ajándékozd el, vagy adományozd oda egy szervezetnek! Egy minimál gardóbbal is jól járhatsz, mutatjuk miért!
Forrás:

Láss világot olyan gyakran, amilyen gyakran csak teheted, akár külföldre, akár belföldre vigyen is az utad! Kezdj bele egy új idegennyelv elsajátításába, még ha csak alapfokon is! Legalább annyira, hogy ha idegen nyelvterületre utazol, tudj magadnak ételt-italt vásárolni a helyiektől! Az újdonságok folyamatosan előre visznek bennünket, új energiát, élményeket és erőt adnak nekünk a hétköznapokra.
Forrás:

A legtöbbször a kései fekvés, és korai kelés a kialvatlanság okozója. Figyelj oda jobban magadra, hiszen a szervezetednek szüksége van a pihenésre, feltöltődésre, amit nagy részben az éjszakai alvásból nyerhet ki magának. Ha jól alszol, másnap sokkal energikusabb, hatékonyabb leszel, hosszútávon pedig jó hatással lesz az egészségedre.