Galéria

Carrie Fisher (1956-2016): egy legenda élete képekben

Forrás: Carrie Fisher hollywoodi dinasztia sarjaként született a kaliforniai Beverly Hillsben, 1956-ban. Édesanyja az akkor 23 éves Debbie Reynolds színésznő, édesapja Eddie Fisher énekes volt. A sztárpár házasságából egy fiú, Todd is született.
Forrás: Debbie Reynolds 1958-ban, a paparazzók kereszttüzében. Ekkor már nyílt titok volt férje viszonya Elizabeth Taylor színésznővel, akiért nem sokkal ezután el is hagyta a családját.
Forrás: A 16 éves Carrie édesanyja egy színházi bemutatóján, 1972-ben.
Forrás: Carrie első filmje, a Sampon (1975), amelyet 18 évesen forgatott Warren Beatty és Goldie Hawn oldalán.
Forrás: Carrie Fisher, valamint Mark Hamill és Harrison Ford is a Star Wars saga révén lettek szupersztárok. Carrie 2016-os memoárjából derült csak ki, hogy filmbeli partnerével, Harrison Forddal a valóságban is viszonyuk volt. Ford, aki azidőtájt két kisfiút nevelt első feleségével, nem kommentálta a dolgot, Mark Hamill pedig azt nyilatkozta, hogy nem tudott a viszonyról, de ha tudott volna róla, lebeszélte volna őket.
Forrás: Carrie Fishert a Star Wars-láz farvizén egy ideig még foglalkoztatta a filmipar, például a Come Back Little Sheba című tévéfilmben is játszott Laurence Olivier és Joanne Woodward társaságában.
Forrás: Nem emlékszem, hogy valaha úgy döntöttem volna: színész leszek. Mindenki számára ez tűnt természetesnek – nyilatkozta Carrie 1977-ben. Már akkor is kacérkodott az írással; később jó néhány regénye megjelent.
Forrás: 1983-ban hozzáment Paul Simon zenészhez, akivel 1977 óta élt se-veled-se-nélküled kapcsolatban. 1984-ben elváltak, de ezután is randiztak még egy darabig.
Forrás: Carrie feltűnt a Hannah és nővérei című Woody Allen-film egy mellékszerepében, az egyik „nővér” (Dianne Wiest) barátnőjét játszotta.
Forrás: Carrie Fisher többször kezeltette magát drog- és alkoholfüggőséggel, valamint bipoláris szindrómában is szenvedett. (Ez a kép 1988-ban készült egy AIDS-jótékonysági gálán.)
Forrás: Carrie édesapja, Eddie Fisher 60. születésnapját ünnepli Brooke Shields és Lauren Hutton színésznők társaságában. Eddie 2010-ben hunyt el.
Forrás: Carrie szerepelt a Harry és Sally című romantikus vígjátékban is (1989).
Forrás: Surrender The Pink című regényének (1990) bemutatóján, amely állítólag többé-kevésbé Paul Simonnal folytatott kapcsolatán alapul.
Forrás: 1990-ben mutatták be egy másik regényének filmváltozatát is; a Képeslapok a szakadékból egy feltörekvő színésznőről szól, aki igyekszik kitörni híres édesanyja árnyékából. A főszerepet (Carrie alteregóját) Meryl Streep, édesanyját Shirley MacLaine játszotta. A forgatókönyvet is Carrie írta; szerepel benne például, hogy az anya rendszeresen altatót adott a lányának, amikor az még gyerek volt.
Forrás: A szókimondásáról híres Carrie Fisher egy filmbemutatón, 2009-ben.
Forrás: Ez pedig már a Star Wars 7. részének bemutatója előtti nyáron készült 2015-ben. Carrie nem csinált titkot belőle, hogy 16 kilót kellett fogynia a stúdió utasítására, hogy újra eljátszhassa Leiát. 
Forrás: Carrie Fisher lányával, Billie Lourde-dal (24) 2016-ban. Billie apja Bryan Lourde filmes ügynök, aki egy férfiért hagyta el Carrie-t.
Forrás: Carrie Fisher könyvbemutató körútjáról tért éppen haza Los Angelesbe, amikor a repülőúton szívinfarktust kapott 2016. december 23-án. Végül 27-én reggel hunyt el egy Los Angeles-i kórházban.