Galéria

12 dolog, amit nem tudtál George Michaelről (vagy tudtad, de már elfelejtetted)

Forrás: George Michael, mint közismert, ciprusi görög származású, édesapja az 50-es években költözött Angliába. Születési neve Georgios Kyriacos Panayiotou, a becenév a görög Georgios rövidített változata. Így szólították a szülei, családtagjai és közeli barátai is. Wham!-beli partnere, Andrew Ridgeley is ezen a néven emlékezett meg róla a Twitteren: „Összetört szívvel értesültem szeretett barátom, Yog haláláról”.
Forrás: akár egyik példaképe, Paul McCartney. Ugyanakkor jobbkezes gitárt használt.
Forrás: az egyik legismertebb dalát, amelyet még a Wham! tagjaként, de egyedül énekelte fel.
Forrás: akinek már a 80-as években is vokálozott a Nikita című dalában.
Forrás: de a családtagjai és az ismerősei lebeszélték arról, hogy ezt nyíltan vállalja egyrészt a nyilvánosság, másrészt a szülei előtt. George Michaelnek több komoly kapcsolata is volt nőkkel, többek közt Kathy Yueng sminkmesterrel (képünkön), aki az I Want Your Sex című videó női főszerepében is feltűnt. A Wham! idején George egyértelműen nőfaló playboyként volt beállítva, és szólókarrierjének indulása időben egybeesett azzal, ahogyan a magánéletében is kezdte elfogadni, kicsoda.
Forrás: , és már az első albuma, a Faith stúdiófelvételén is több hangszeren ő játszik. A produceri feladatot is sokszor maga látta el.
Forrás: Nehéz libabőr nélkül újranézni a videót, amelyen George Michael előadja a Somebody To Love című Queen-dalt 1992 áprilisában. Ekkor már tudta, amit a világ még nem, hogy szerelme, Anselmo Feleppa brazil divattervező AIDS-ben haldoklik. A koncert maga is jótékonysági célú volt: a bevétele egy AIDS-kutatásra szakosodott szervezet kasszájába folyt be. Feleppa 1993-ban halt meg; George Michael később azt nyilatkozta, hogy három évig tartott, amíg túltette magát a gyászon, és mindezt titokban kellett tartania, mert a szülei sem tudtak az egészről.
Forrás: vele 1996-ban ismerkedett meg, és Kenny-nek állítólag fogalma sem volt, hogy kivel áll szemben. George 2011-ben jelentette be nyilvánosan, hogy már nem élnek együtt, bár állítólag már évekkel korábban szakítottak.
Forrás: többször is nyilatkozta, hogy mennyire kötődik ehhez az ünnephez. A Last Christmas című Wham!-dalnak körülbelül 400 feldolgozása született. Bizonyára teljesen véletlen, hogy éppen karácsony napján halt meg.
Forrás: bár szexuális irányultság addigra már nyílt titok volt. 1998-ban egy civilruhás rendőr színlelt ismerkedést vele egy nyilvános vécében, majd letartóztatta „közszeméremsértés” vádjával. Pénzbüntetésre és közmunkára ítélték az énekest, aki az Outside című slágerével reagált minderre, amelynek szövegében, funkys zenei világában és persze meglehetősen explicit jeleneteket felsorakoztató videójában művészi szatírát csinált az egész nevetségesen megszégyenítő helyzetből.
Forrás:  Amikor 2012-ben fellépett a londoni olimpia zárógáláján, ennek az apropóján adta elő a White Light című dalát.
Forrás: A George Michael halála utáni napokban újabb és újabb történetek röppentek fel a Twitterren arról, hogy az énekes különböző adományokkal lepett meg magánszemélyeket. Például amikor látta egy tévéműsorban, hogy egy nőnek 15 ezer fontra van szüksége a lombikprogramhoz, akkor felhívta a nőt és átutalta neki a pénzt anélkül, hogy erről bármilyen nyilvános közleményt kiadott volna. Egy másik alkalommal felfigyelt egy idegenre, aki a kávézóban zokogott, mert adósságok terhelték. Írt neki egy 25 ezer fontról szóló csekket és odaadta a pincérnőnek, hogy adja át neki.