Galéria

5 könyv, amit télen szeretek igazán újraolvasni

Forrás:

Hiszitek vagy sem, nekem a Csokoládé trilógiából a harmadik a kedvencem. A főszereplő Vianne erre a részre már igazi személyiség fejlődésen ment keresztül, érettebb és izgalmasabb karakter lett számomra. A történet szerintem minden eddiginél izgalmasabb, amit igazán jól esik időről időre végigizgulni.
Forrás:

Ebben a klasszikusban imádom csak igazán szabadjára engedni a fantáziámat, ahogyan elképzelem, milyen csodálatos, téli tájakon küzdi magát keresztül a komédiás César Cascabel, amikor családjával a befagyott Bering-szoroson át kíván egyik földrészről a másikra jutni. 
Forrás:

Mindig mosolyogva olvasom a magánakvaló uzsorás történetét, akit karácsonykor három szellem is meglátogat, hogy hatást gyakoroljon kissé eltorzult gondolkodására. Igazi tanító történet, amit minden embernek legalább egyszer el kéne olvasni.
Forrás:

Henry agglegény életébe anyja halála után hirtelen megjelenik egy titokzatos nagynéni, aki lássuk be, nagy hedonista hírében áll. Nagy kanállal habzsolja az életet, és igen kétes ügyekbe is belekóstol. A férfit különös kalandra invitálja, méghozzá az Orient Express isztambuli járatára, ami után Henry már egészen másképp látja a világot mint azelőtt, és úgy dönt, a nyakába is veszi azt. Elég ha ezek után csak annyit írok: ezt a sztorit nem lehet megunni, feltétlenül át kell éljétek!
Forrás:

Nem csak azért olvasom el újra és újra, mert menthetetlenül romantikus lélek vagyok, hanem mert egyszerűen imádok gondolatban ennyit visszarepülni az időben, és egészen más korban élő emberek szemével vizsgálni a világot. Mr. Darcy és Elizabeth Bennet fellángolásának története mindig megmelengeti a szívemet, mondhatni együtt sírok és együtt nevetek a főszereplőkkel. Aki még csak filmen látta volna, annak kötelező olvasmány! ;-)