Galéria

7 ok, amiért most érdemes Kubába utaznod

Forrás: 1)) Szép lassan még inkább elözönlik majd a turisták. Az szigetországot jelenleg irányító Raul Castro egyre inkább nyit Amerika felé, és így hamarosan várható a turizmus erőteljes fellendülése, ezzel együtt pedig valószínűleg kezdetét veszik majd az újítások, változások is, amik már nem a régi Kuba arcát mutatják majd az odalátogatóknak.  
Forrás: 2)) A kilométer hosszan elnyúló fehér homokos tengerpartok Kuba több mint 300 strandjával és persze rengeteg jól felszerelt szállodával, - ma már akár Airbnb-s szállással is-, várja a tengerpart szerelmeseit. Nincs is üdítőbb érzés, mint belefúrni a lábadat a fehér, kissé égető homokba, és egy mojitót, vagy cuba librét kortyolgatva nézni az eléd táruló végtelen kékséget.
Forrás: 3)) Havanna és a kis városok szépsége Kubában a fővárosnak semmi máshoz nem fogható hangulata van, főleg ha ez ember este indul útnak némi gasztronómiai és bár látogatásra. A kisebb városok, mint Trinidad, Baracoa, vagy Cienfuegos igazi gyöngyszemnek számítanak a maguk aprócska utcáival, épületeivel, és persze a helyi lakosokkal.
Forrás: 4)) A páratlan építészeti stílusok Kuba arculatát a 16. századi spanyol telepesek kezdték el intenzíven alakítani, az éghajlathoz leginkább alkalmazkodni tudó színes, fényt megszűrő ablaküvegek, óriási fém ablakkeretek és jellegzetes tornácos épületek felhúzásával. Majd a 19. század nyomta rá bélyegét az építészetre, a hatalmas terekkel, sugárutakkal, és arany mozaikokkal; ebbe pedig tökéletesen illeszkedtek az 1920-as évek art deco építményei: a hatalmas paloták és kúriák.
Forrás: 5)) Az igazi kubai rum és az abból készült italok, koktélok Hiába ittál már életedben sok helyen sokféle rumból készült italt, egészen biztos, hogy olyat még sosem, amilyet Kubában készítenek neked a helyiek. Érdemes ellátogatni a havannai rum múzeumba is, ahol végigvezetnek a rum készítésének folyamatán; de még fontosabb, hogy megtanulj egy-két praktikát a koktélok elkészítéséről, és hogy végigkóstold az összes különlegességet is. Én a banánból készült rumos röviditalért voltam oda legjobban, ami olyan mint egy krémlikőr.
Forrás: 6)) Zene és művészet Úgy hiszem ez volt az, ami olyan megfoghatatlanul terjengett a kubai levegőben, bármerre is vitt az utam. Még a legegyszerűbb, hétköznapi emberek is bármikor képesek voltak váratlanul táncra perdülni az utcán, mindenhonnan könnyed latin dallamok szűrődtek ki. Szerencsém volt, mert egy eredeti Tropicana showra és egy Buena Vista Social Club előadásra is eljutottam kinn jártamkor, így még intenzívebb volt az élmény.
Forrás: 7)) A kubai szivar Azt hiszed, hogy az interneten fellelhető képek, amelyek kubai nőket és férfiakat ábrázolnak szivarral a szájukban mind csak beállított fotók, ugye? Hát nem! A szivarozás Kubában olyannyira a mindennapi kultúra részévé vált, hogy minden sarkon szembe fog jönni veled egy szájában vaskos szivart forgató figura. Javaslom, hogy menj el egy szivar üzembe, vagy kis manufaktúrába, ahol megnézheted, hogy tekerik fel a legízletesebb példányokat.