Galéria

8 nagyon jó francia film, nem csak karácsonyra

Forrás:

A Louis De Funes alakította Septime, egy híres francia éttermet vezet, egészen addig a napig, amíg egy latin-amerikai államfőt el nem rabolnak az egyik díszvacsoráról. A nyomozásba természetesen a hóbortos, beosztottjait folyton megleckéztetni kívánó Septime is belekeveredik a feje búbjáig.

Ízelítő
Forrás:

Samuel imádott agglegény életébe váratlanul betoppan egy régi barátnő, és nagy meglepetésére hozza magával a közös lányukat is. Mielőtt a férfi felocsúdhatna, a nő el is tűnik a színről, a gyereket azonban hátrahagyja. A film végigkíséri, hogyan tanul bele az addig bulizós, felelőtlen életet élő Samuel az apaszerepbe, ami talán nem is áll olyan távol tőle.


Ízelítő
Forrás:

Ebben a francia vígjátékban a több szálon futó történet egy-egy nő életét mutatja be. Van itt minden: megcsalás, szakítás, harmadik szerep, leszbikus kaland, barátság, és persze szex. Egészen különleges humort képvisel a történet, és tele van csúnya beszéddel, ezért csak felnőtteknek ajánljuk.

Ízelítő
Forrás:

Egy munkanélküli zenetanár elvállal egy felügyelő-tanári állást egy nehezen kezelhető gyerekekek számára fenntartott nevelőintézetben. Eleinte úgy tűnik, túl nagy falat lesz számára a feladat, de a zene segítségével mintha mégis képes lenne kezelni a sok fiatalt.

Ízelítő
Forrás:

A Verneuil házaspárnak 4 lánya van, melyek közül nagy bánatukra 3 mind-mind más vallású és etnikumú férfihoz ment feleségül. Mindent megtesznek azért, hogy elfogadják vejeiket, de ez azért konrántsem ilyen egyszerű. Utolsó esélyük a legfiatalabb lány, akitől azt remélik, majd egy katolikus fiút visz haza. Szerencsére fellélegezthetnek, mert Laurel választottja valóban katolikus, azonban fogalmuk sincs róla, hogy ezután jön még csak a csavar.

Ízelítő
Forrás:

A 2. világháború alatt a német légelhárítás lelő egy angol nehézbombázót Párizs felett. A legénységnek még van ideje egy ejtőernyős ugrásra, azonban mindegyikőjük más-más párizsi helyszínen ér földet. A németek elől bujkáló briteket végül egy festő-mázoló és egy karmester hihetetlenül össze nem illő párosa próbálja meg kijuttatni a szabad zónába.

Ízelítő
Forrás:

Diane épp most lépett ki egy boldogtalan házasságból, miközben férjéhez még mindig köti a közös vállalkozásuk. Egy elhagyott mobilnak köszönhetően megismerkedik Alexandreval, aki szórakoztató, a munkájában sikeres, szintén elvált, és leginkább tökéletes parti számára. Egy aprócska bökkenő azért van a dologban, hogy a férfi vagy három fejjel alacsonyabb nála...

Ízelítő
Forrás:

Már nem mai film az Életrevalók sem, de ha még nem láttad, épp itt az ideje bepótolni!
Philippe, az ejtőernyős beleset után tolószékbe került gazdag arisztokrata, maga mellé fogad segédnek egy gettóból jött férfit, aki épp akkor szabadult a börtönből. Kapcsolatuk hamarosan szoros barátsággá alakul, és különleges élményekkel gazdagodnak együtt.

Ízelítő