Galéria

12 dolog, amit tudnod kell a századik életévében elhunyt Gábor Zsazsáról

Forrás: 1917. február 6-án született Budapesten. Nővére, Magda és húga, Éva mindketten színésznők lettek. A Gábor lányokat tulajdonképpen sztárnak nevelték: magániskolákba jártak és már egész fiatalon színházi karrierbe kezdtek. Kapcsolataiknak köszönhették azt is, hogy az egész család ki tudott szökni az Egyesült Államokba az 1940-es évek elején; itthon ekkor már komoly veszélyben voltak zsidó származásuk miatt. (A kép jobb oldalán Martha Raye színésznő.)
Forrás: Még a 30-as években férjhez ment Burhan Asaf Belge budapesten élő török diplomatához, akitől 1941-ben vált el.
Forrás: Zsazsa második férje Conrad Hilton volt, a Hilton szállodalánc alapítója, akitől egyetlen gyermeke, Francesca Hilton született. Ez a kép anyáról és lányáról a 70-es években készült. Francesca Hilton 2015-ben hunyt el.
Forrás: Gábor Zsazsa és harmadik férje, George Sanders színész, akitől 1954-ben vált el. Sanders később Zsazsa nővérét, Gábor Magdát is elvette.
Forrás: Herbert Hutner befektetési bankárral a hatvanas évek elején élt házasságban a színésznő.
Forrás: Az ötödik férj, Joshua S. Cosden Jr. olajmágnás.
Forrás: Jack Ryan feltaláló arról volt híres, hogy részt vett a Barbie babák „kifejlesztésében”.
Forrás: A hetedik férj, Michael O'Hara ügyvéd. Zsazsa ezután, 1983-ban hozzáment egy mexikói színészhez, Felipe de Albához, de a házasság érvénytelennek bizonyult, mert ekkor még nem mondták ki Zsazsa válását O'Harával. Vagyis a színésznő egy ponton bigámiát követett el.
Forrás: Gábor Zsazsa kilencedik és utolsó férje Frédéric Prinz von Anhalt volt, akivel 1986 óta élt együtt. Messze ez volt a leghosszabb házassága. A német származású vállalkozó Hans Lichtenberg néven született, és 1980-ban, 36 évesen fizetett Mária Auguszta anhalti hercegnőnek, hogy fogadja örökbe, így megszerezve magának a szépen csengő nevet.
Forrás: Azért voltak filmszerepei is. Például az Arrivederci Baby-ben játszott Tony Curtisszel 1966-ban.
Forrás: És a Batman tévésorozatban egy intrikust, Minervát, 1968-ban.
Forrás: „Már megtanultam, hogy egy lánynak nem a gyémánt a legjobb barátja, hanem a válóperes ügyvéd” – mondta egyszer.