Galéria

Forrás:

Nem táplálkozol megfelelően

Ha reggel edzel, fogyassz szénhidrátokat bőséggel, kombináld őket fehérjével, hogy felkészítsd a tested a mozgásra. Ha nincs energiád, ne várd, hogy a legtöbbet hozod majd ki magadból.

 

 


Forrás:

Nem hagysz időt a regenerációra

A regeneráció fontos ahhoz, hogy a szervezeted a legtöbbet hozza ki magából a következő edzésen. Ha egy kemény futás után nem hagysz erre időt, a következő nem fog úgy sikerülni, ahogy eltervezted. Iktass be könnyebb napokat is, hogy változatosabbá tedd az edzésterved.


Forrás:

Nem pihensz eleget

Ha interval edzést végzel a konditeremben, pihenj a szettek között kocogással, vagy statikus módon. A legjobb, ha fél percet szánsz a pihenésre, mielőt nekilátnál az újabb feladatnak.


Forrás:

Túl sokat edzel

Minden edzést nem szabad a végletekig kiprögetned. Ilyenkor érdemes inkább váltanod és többféle módszert kipróbálnod. Minden kemény edzés mellé jusson lazább, kevésbé intenzív is a maximális eredmények elérésének érdekében.


Forrás:

Nem futsz elég keményen az interval során

Az interval edzések szuperek arra, hogy feldobd a rutint, viszont a keményebb részeit tényleg intenzíven kell végezned, úgy, hogy kicsit fájjon és nehezebben vegyél levegőt. Ha nem így teszel és nem lépsz ki a komfortzónádból, ne várj eredményeket.