Galéria

Ez fut át az elvált, kisgyerekes anyák agyán egy randevú előtt

Forrás: Nagyjából szóba sem jöhetnek a spontán találkozók és kiruccanások, hiszen most nem két egyedülálló emberről beszélünk, hanem ott van a képben egy gyerek, akinek figyelmbe kell venni az igényeit. Igazodni kell ahhoz, hogy mikor van például az apjánál, vagy mennyi időre lehet magára hagyni a nagyival. Nincsenek, vagy csak nagyon ritkák a magányos séták a parkban, a tartalmas énidő, vagy amikor szexi nőnek érezhetik magukat.
Forrás: Kétféle elvált gyerekes anya van: aki szinte rögtön bemutatja a gyerekét az új választottjának, és aki nem. Mindkettőre igaz azonban, hogy elsősorban a társat, és nem az 'apapótlékot' keresik az új partnerben, hiszen a gyereknek van már apja, bármilyen is legyen.
Forrás: Az egyedülálló anyák általában nem szeretnek rögtön fejest ugrani egy új házasságba. Hogy miért? Mert végre megnyugodtak, hogy megszabadultak egy óriási tehertől, és visszakapták a függetlenségüket. Élvezik, hogy képesek kialakítani a saját szabályaikat, és hogy azok szerint élhetnek. Ez persze nem azt jelenti, hogy soha többet nem akarnak ily módon megállapodni, de meg kell hozzá találják a megfelelő társat és a körülményeket ahhoz, hogy ismét a házasság jelenthesse számukra biztonságot.
Forrás: Az elvált anyáknak általában rémesen kevés idejük marad magukra, arra, hogy értékes énidőt töltsenek el egyedül, vagy akár egy partnerrel. Így ezekben a ritka esetekben (például a randevúkon is) szeretik, ha az a néhány röpke pillanat róluk szól, ez esetben az ő megismerésükről. Ha akarnak, úgyis beszélnek majd a gyerekükről, ha úgy érzik, eljött az ideje ennek a témának. Azelőtt kár időről időre felhozni.
Forrás: Aki egy egyedülálló anyukával randizik, annak meg kell értenie, hogy nem mennek olyan egyszerűen a dolgok. Nem mindig fér bele a romantikus vacsora, és a szerelmes SMS-ekre sem érkezik azonnal válasz. Az egyedülálló szülőség kemény meló, amiből nem lehet szabadságra menni. Ha valaki ezt nem tudja elfogadni, akkor nem érdemes egy elvált anyával találkozgatnia. Egy nőnek mindig a gyereke lesz az első, és ezen jó esetben senki kedvéért nem fog változtatni. Szóval az, hogy egy gyerekét egyedül nevelő anya idő hiányra, fáradtságra, vagy családi programokra hivatkozik, nem egyenlő azzal, hogy játszaná az elérhetetlent.