Galéria

A 18 legnagyobb meglepetés a Gilmore Girls új részeiből

Forrás: Ami azt illeti, még az új részek indulásakor, 32 évesen is a feltörekvő fázisban van. Ezen kicsit meglepődtünk: sikertörténetre számítottunk, hiszen mi más válhatna a tettvágytól izzó, stréber fiatal zseniből? De Rory története nem sikertörténet, és a 2000-es években látott hét évad során talán egyszer sem volt ennyire maga alatt, mint most. Valahogy képtelen valóra váltani, amire egész életében készült.
Forrás: Az őt alakító Liz Torres drámaian lefogyott az elmúlt években. Nekünk kövér balettoktatóként jobban tetszett (de azért gratulálunk Liznek persze).
Forrás: viszont férje van (hurrá!), akivel gyerekeket terveznek (ő örül ennek kevésbé), és úgy általában a homoszexualitása többé nem nyílt titok, mint a Szívek szállodája hét évadában.
Forrás:  a New Yorkerben megjelent cikkét a kávézó menüjének hátlapjára laminálta.
Forrás: Eddig állandó rajongói viták tárgyát képezte, hogy Lane-nek van-e egyáltalán édesapja; most kiderül, hogy van, csak az eddigi részekben valahogy mindig képernyőn kívül tartózkodott.
Forrás: Egy idő után azért ő is rájön, hogy ez mekkora tévedés az ő esetében. Másfelől tökéletesen érthető: az egyik jelképe annak, ahogy próbálja megtalálni magát férje halála után. A Richard Gilmore-t játszó színész, Edward Hermann 2014-ben hunyt el, és a 2016-os folytatás egyik fontos kiindulópontja ez: hogy milyen a „családfő” halála utáni élet, hogyan birkózik meg a gyásszal a három Gilmore-lány.
Forrás: Méghozzá olyan fifikás módon keveredtek bele, ahogy csak ők tudnak. (Mi többet vártunk ettől a száltól egyébként, de az is lehet, hogy túl sok Terápiát néztünk.)
Forrás: Ez az egyik legnagyobb sokk az új részekben; miután a pár az eredeti sorozat utolsóelőtti részében szakított (mert Rory nemet mondott a fiú lánykérésére), most titokban találkozgatnak, noha mindketten kapcsolatban élnek és Logan ráadásul el is van jegyezve. Egy francia örökösnővel, aki éppen beleillik a dúsgazdag szülők elképzeléseibe. Érdekes húzás a sorozat készítői részéről: Roryt nem ilyennek ismertük, másfelől érthető, hiszen (ha valami kiderül az új Gilmore Girlsből, az ez:) mélyen kötődik mindegyik korábbi szerelméhez. Loganről pedig az derül ki, hogy nem sokat változott ebben a tekintetben: továbbra is marionettbábu az apja kezében és képtelen szabaddá válni.
Forrás: Régebben a mobiltelefon használatát tiltotta, most mindenkinek hamis wifi-kódot ad ki. Ha valakinek nem tetszik, kívül tágasabb.
Forrás: Ez persze csak azoknak meglepő, akik nem látták Milo Ventimiglia további alakításait a Suttogókban vagy Kiválasztvá-ban.
Forrás: ugyanaz a színésznő alakítja – Rose Abdoo –, mint Gypsy-t. Berta karaktere abban is kivételes, hogy a négy epizódon keresztül (vagyis egy teljes éven át!) nem mondanak fel neki.
Forrás: nem csak azok szívét melengetheti, akik tudják, hogy Lauren Graham (Lorelai) párjáról van szó; a színészt a Sírhant művek, majd a Parenthood című sorozatokban ismerhettük meg. Még néhány fontos sztárvendég az új Gilmore-részekben...
Forrás: a sorozat készítőinek, mert Melissa McCarthy azóta óriási sztár lett és csak az utolsó pillanatban sikerült megoldani, hogy egy jelenet erejéig visszatérjen Stars Hollow-ba. De aztán amikor megérkezik, ilyen tortákat készít, mint ez... (lapozz!)
Forrás: Lorelai esküvőjére készült ez a torta, kilenc másikkal egyetemben – mert a szakácsnő köztudottan sosem éri be egy tortával. Sookie „mérföldkő-tortának” nevezi, mert szerepel rajta a két barátnő kapcsolatának összes fontos állomása, a kórháztól kezdve, ahol találkoztak, a cukkiniföldig.
Forrás: Már az is meglepetés volt, hogy még együtt vannak; a negyedik részre el is jutnak odáig, hogy összeházasodjanak (és nem azért, mert Emilynek piszkálja a csőrét, hogy csak „szobatársként” élnek együtt). Az esküvő talán a legszentimentálisabb pillanat az A Year In The Life-ban; Stars Hollow főtere még sosem úszott ilyen fényekben.
Forrás: Abban viszont említésre kerül a kukoricakeményítő, amely Rory első csókjának kiváltó oka volt; merthogy természetesen a kisváros boltjában futnak össze újra. „Ezúttal fizesd ki” – tanácsolja Dean elmenőben Rorynak.
Forrás: Luke még kérdőre is vonja Jesst, hogy biztosan túl van-e már rajta, mire Jess úgy csinál, mintha nem is értené a kérdést.
Forrás: Amely lezárja a négy új részt. És amely némi reménnyel kecsegtet minket abban a tekintetben, hogy lesz még folytatás. Mert így nem lehet vége. Nem áruljuk el, mi az. De az utolsó rész közepétől már sejtettük. Csak azt nem tudtuk, hogy lesz belőle négy szó. Lett.