Galéria

Milyen kézkrém való a te bőrtípusodra?

Forrás:

Akinek sokat izzad a tenyere, annak pont emiatt fokozottan száraz is a bőre. Nagyon fontos, hogy olyan ápolóterméket válasszunk, ami nagyon gyorsan szívódik fel, aminek könnyed a textúrája és nem ragad. Emellett keressünk olyan kencét, amiben található frissítő, enyhén fertőtlenítő hatóanyag is, például valami illóolaj vagy növényi kivonat.

Institut Karité könnyed kézkrém levendulával, 1600 Ft, profimed.hu
Forrás:

Ha azon ritka szerencsések közé tartozol, akiknek nem is igazán szükséges krémeznie a kezét, neked ajánljuk a finom illatú, azonnal felszívódó shea vajas cseresznyevirágkrémet, a L'Occitane klasszikusát, mert a hidegben és extrém száraz levegőben neked sem árt némi extra gondoskodás!

L'Occitane cseresznyevirág kézkrém, 2190 Ft, loccitane.hu
Forrás:

Ha kesztyű nélkül mentél el otthonról és kifújta a szél a kacsóidat, esetleg sokáig matattál vegyszeres vízben kesztyű nélkül, olyan krémmel érdemes orvosolnod a problémát, ami nagyon gyorsan hat. Nemcsak a könnyű felszívódás a lényeg, hanem az is, hogy a formula hatóanyagokban gazdag legyen.

Nivea Express hidratáláló kézápoló, 979 Ft
Forrás:

Az egyik leghatékonyabb anti-aging összetevő az E-vitamin – keresd ezt a kézkrémekben is, mivel ennek nagyon erős antioxidáns hatása van, így szuperjól megküzd az öregedés látható és láthatatlan jeleivel.

Avon Relaxing Provance Spa kézkrém, 1099 Ft, avononline.hu
Forrás:

Az örök kérdés: vajon azért szárad ki a bőr, mert állandóan krémezed, vagy azért kell állandóan krémezni, mert folyton száraz? Minden eset egyedi és kivételes, azt azonban javasolhatjuk, hogy ha minden egyes kézmosás után muszáj bekrémezned a kezedet, próbálj meg inkább könnyű, géles textúrájú, kevésbé zsíros krémet választani. Tapasztalatunk szerint ugyanis a kacsóink 'hozzászoknak' az állandó kenéshez és egyre csak többet és többet, zsírosabb, olajosabb textúrákat követelnek.

The Body Shop epres kézkrém mandulaolajjal, 1690 Ft, the-body-shop.hu
Forrás:

Nem kell messzire mennünk, hogy olyannal találkozzunk, aki megállás nélkül szaggatja, tépi, stb. a körömágyát (elég csak a tükörbe néznünk:). Ezekre a részekre tényleg csak a leggazdagabb összetevőjű termékeket ajánljuk, hidegben meg aztán végképp. A kesztyű sose maradjon otthon, esténként pedig érdemes pakolást is elhelyezni a problémás részekre.

Lush Lemony Flutter Multipuhító vaj, 2790 Ft, lush.hu
Forrás:

Ha könnyen pirosodik, ekcémára, kiütésekre hajlamos a bőr a kézfejeden, speciális ápolásra van szükséged. Válassz olyan natúrkozmetikumot, ami kifejezetten érzékeny bőrre készült, ami nem allergizál, és ami a bőr saját védekezési mechanizmusait próbálja meg helyreállítani.

Weleda Mandula kézkrém, 1900 Ft, weleda.hu