Galéria

7 letehetetetlen regény, nem csak karácsonyra

Forrás:
Ez egy jó hosszú regény, de nem kell tőle megijedni – legalább alaposan bele lehet feledkezni. Főszereplője, Theo anyja sokkoló halála után, 13 évesen teljesen magára marad New Yorkban. Egy különc, de annál gazdagabb baráti család fogadja be, és már kezd megbarátkozni a helyzetével, amikor egyszer csak érte jön függő, diszfunkcionális apja, aki magával viszi Las Vegasba... Donna Tartt tizenegy év hallgatás után 2013-ban jelentkezett harmadik regényével, amelyet máris klasszikusként emlegetnek.
Fordította Kada Júlia. Park Kiadó, 2016. 900 oldal, 5990 Ft
Forrás:
Miután felrobban a Hold és bizonytalanná válik az élet a Földön, egy, az űrben lebegő nemzetközi űrállomást építenek, hogy megvédjék a bolygót a Hold törmelékeitől. Stephenson a sci-fi egy új generációjának képviselője, a függőség tulajdonképpen garantált.
Fumax Kft, 2015, 853 oldal, 5995 Ft
Forrás:

Romániában nyert a forradalom, a Ceauşescu-diktatúrának vége; de mit kezdjen az új helyzetével a 13 éves, árva Emma? A Máglya az utóbbi idők egyik legbeszippantósabb magyar olvasmánya.

Magvető, 2014, 448 oldal, 3990 Ft
Forrás:
Nyáry Krisztián ismét történetmesélő kedvében van; az írók és az igazi hősök után most festők szerelmi történeteit adja közre, méghozzá jórészt azokat, amelyek az Éva magazinban is megjelentek. Tudj meg mindent, amit lehet, Czóbel Béla, Munkácsy Mihály és Rippl-Rónai József magánéletéről!
Corvina kiadó, 2016, 248 oldal, 5490 Ft
Forrás:
Ma már minden óvodás tudja, hogy J. K. Rowling rejtőzik Galbraith álneve mögött; egyedi vénáját, fantasztikus stílusérzékét ezer közül is megismernénk (vagy lehet, hogy ezt csak utólag állítjuk?). A megfilmesítés előtt álló Strike-krimisorozat harmadik részében egy levágot láb érkezik a nyomozóirodába, méghozzá a detektív asszisztense, Robin nevére címezve. Strike természetesen aggódik és visszatartaná Robint attól, hogy részt vegyen a nyomozásban; ugyanakkor tisztában van vele, hogy igazából ő maga a gonosztevő célpontja, aki Robint csak csalinak akarja használni. 
Gabo Kiadó, 2016, 566 oldal, 3990 Ft
Forrás:
Észtország egy eldugott zugában magányosan él egy idős asszony. Egy szép napon ifjú lányrokont talál a kertjében, akiről egyszercsak kiderül, hogy gyanús szökevény... A harmincas finn írónőt ez a regénye tette fel a térképre.
Scolar Kiadó, 2010, 366 oldal, 3450 Ft
Forrás:
Voltál már elárult, megalázott áldozat, aki teljesen egyedül van a drámájával és még az ág is húzza? Akkor érdemes elolvasnod ezt a színdarabból kiváló prózává írt könyvet, akár ifjúsági regény, akár nem. Szabó Borbála éveken át az Éva szerzője volt (Nényei Borbála néven), és már akkor is egymást érték a színházi bemutatói.
Tilos Az Á Könyvek, 2016, 288 oldal, 2690 Ft