Galéria

15 játék, amit imádtunk a '90-es években!

Forrás:

Az elpárolgó vizet újratölteni volt a legkisebb gond, mert azért nem volt ez egy könnyű játék. Hiszen elsőre felment egy csomó karika, aztán a maradék eggyel matekozhattál, mire az is végre a helyére került.
Forrás:

Színes hajú meztelen manók, a köldökük helyén pedig sokszor egy kis kő ékeskedett. Mindenféle méretben lehetett kapni (ruhás változatban is), sőt még világítós verzió is létezett, de az igazi mégiscsak az eredeti.


Forrás: Szinte megtippelhetetlenül sok változat mozgott a piacon, és minden egyes apró kütyüben más és más kis lény lakott. A nevelésen túl pedig fontos volt minden nap játszani velük, kitakarítani utánuk, de az se volt baj ha kimentek a fejedből ezek a kötelező körök, mert szorgalmasan jeleztek mindenért.

Forrás:
A kislányoknak való játékok egyik abszolút kedvence, természetesen a Barbie után. Volt nyakba akasztható változata is, de egész méretes darabokat is piacra dobtak. Sok apró kis babát pakolgathattál át egyik mini házikóból a másikba. Mennyire menő volt, hogy kívülről csak egy színes, műanyag doboznak látszott, de amikor kinyílt, az maga volt a csoda! Gyerekként mindenképp!
Forrás:

6.) Slinkies

A pontos magyar nevét mi se tudjuk, a dobozon sokszor csak annyi állt: Rainbow.
Egy mozgó kis kukachoz hasonlított, ami a lépcsőn is szépen le tudott 'menni', de jó volt toll- és papírtartónak is. Amikor pedig túl sok gyerek kezében fordult meg, szinte biztos, hogy valakinél elferdült az egyik része, és utána sajnos már messze nem adta azt az élményt, amit újkorában.


Forrás:

– Szőke?
– Nem.
– Kalapot visel?
– Igen.

A Hotel, a Twister és az 1000 darabos puzzle-ök mellett az egyik nagy sláger volt ez a kitalálós játék, ami még a mai napig sikernek örvend.
Forrás:

A babáknak sok funkciója nem volt, de az osztályból mindenkié más illatot árasztott, így volt mit szagolgatni a téli szünet után. Arról nem is beszélve, hogy sütire lehetett hajtogatni őket pillanatok alatt. Szoknya fel, kalap rá, volt baba, nincs baba és kész is a süti! 
Forrás:

A vidámparkok után szabadon te is könnyedén pecázhattál otthon ezekkel a kis mágneses halacskákkal. Fel kellett húzni, aztán amíg le nem járt, addig forgott körbe a kis tó, miközben tátogtak benne a színes kis halak.
Forrás:

10.) Furby

A Gizmo egy modernebb változata, Gizmo ugye a Szörnyecskék című filmben szerepelt, és ha víz érte, akkor ijesztővé változott. Hát Furby kicsit több volt, mint egy plüssfigura és világszerte imádták mindenhol, itthon valamiért mégsem számított akkora sikernek. Tény, hogy ismert volt, de valamiért nem annyira volt a szíve csücske senkinek sem. Emlékezni viszont jó rá is! 


Forrás: Dobáltad, ragadt, tapadt, koszos lett, lemostad, dobáltad, ragadt, tapadt még valamennyire, majd egyre használhatatlanabb lett. Végül kidobtad vagy a plafonon ragadt, egészen addig míg le ne pottyant magától. Sok élvezetet nem nyújtott, de gyerekként már ennyi élmény is pont elég volt.
Forrás:

Hivatalosan ez a magyar neve, angolul pedig Hungry Hippos néven futott. A szülinapi zsúrok egyik kedvelt játéka volt, és ha jól pörögtek a kis golyók, egyik víziló se maradt éhes.


Forrás:

Ne aggódj, a világért se hagynánk ki ezeket a színes kis jószágokat! A sörényük mindig olyan selymes volt, hogy öröm volt fésülni. A szerencsésebbek egy egész lovardányit összegyűjthettek az ünnepek során.
Forrás:

Azt gondoljuk, ide nem is kell semmi kommentár, ezt még a mai kislányok is ismerik!
Forrás:
Van az alap kétsoros – hiszen az egysoros a nagyobbak asztala. És minden előtt volt a cipőre csatolható, abszolút kezdőknek. Műanyag színes szépség, amit egészen addig lehetett nyűni, amíg egy kedves rokon nem ajándékozott meg egy igazi és menőbb, belebújós darabbal.