Galéria

Ilyen valójában szexjelenetet forgatni: 23 brutálisan őszinte színészi vallomás

Forrás: „Van az a gyomorforgatóan kínos pillanat, amikor kénytelen vagy levetkőzni vadidegenek előtt. Mármint... nem véletlenül nem járok bikiniben a strandra. Ezt gondoltam: 'Oké, ura leszek a helyzetnek. Mindent precízen fogok csinálni, csak az utolsó pillanatban veszem le a köntösömet és a felvételek között rögtön visszaveszem.' Csakhogy minden alkalommal, amikor visszavettem a köntöst, lejött a testsminkem és újabb 20 percbe telt, amíg újrasminkeltek. Így aztán az történt, mint bármi mással az életben: amint leteszel arról, hogy az egész rólad szól és elfogadod, hogy az egész teamről szól, abban a pillanatban – ki merem jelenteni – tökjó lesz az egész.”

Anne Hathaway a Szerelem és más drogok (2010) című filmben pucérkodott Jake Gyllenhaal partnereként.
Forrás: „Gyötrelmes volt, mert az volt a cél, hogy minden idők legfantasztikusabb szexjelenetét hozzuk össze. Hogy nem emberi és nem evilági legyen, jobb, mint amit földi halandó valaha el tud képzelni. Hogyan nőhetnénk fel ehhez a feladathoz?”

Kristen Stewart az Alkonyat – Hajnalhasadás 2.-ben (2012) forgatott szexjelenetről, amelyben partnere természetesen akkori pasija, Robert Pattinson volt.
Forrás: „Olyan, mint az esőben futkosni. Egy idő után úgy van vele az ember, hogy 'vazze, csurom víz vagyok. Most már úgyis mindegy, úgyhogy jobb, ha egyszerűen élvezem az érzést'.”

Jon Hamm a 2012-es Koszorúslányok című filmről, amelyben Kristen Wiiggel forgatott szexjelenetet. Hamm úgy istenigazából a Mad Men tévésorozattal vált világhírűvé.
Forrás: „Nem akarok itt feküdni ebben az ágyban. Egész máshol akarok lenni. Ki tette ezt velem? – gondoltam. És aztán rájöttem, hogy én vagyok a saját főnököm. Én írtam. Én rendezem. Én tartom saját magamat szexuális rabszolgaságban.”

Lena Dunham a Csajokban sűrűn előforduló explicit szexjelenetekről (a sorozat 2012 óta fut)
Forrás: „Egy mainstream tévécsatorna főműsoridejében vagyunk, ezért nem sok mindent lehet látni. Fehérnemű van rajtunk vagy testszínű cuccok fedik azokat a testrészeinket, amelyekből nem szándékozunk villantani. Tehát valójában nem látszik ki semmid, amikor forgatsz. Ha kábelcsatornán menne a sorozat vagy a moziban, akkor meztelenkedni kellene vagy úgy-ahogy takargatni a privát részeidet. De a Botrány nem annyira botrányos, őszintén szólva.”

Tony Goldwyn az amerikai elnököt alakítja a Botrányban, aki szerelmes a főszereplőbe, Olivia Pope-ba (Kerry Washington). (A sorozat 2012 óta fut.)
Forrás: „A karakteremnek fel kellett szednie Jennifert, én pedig voltam olyan ostoba, hogy egy kicsit felturbózzam a dolgot” 

Ryan Guzman A szomszéd fiú című 2014-es filmről, amelyet Jennifer Lopezzel forgatott. Ryan édesapja, amikor először látta a filmet, állítólag felpattant a vetítőteremben és felkiáltott: „Az én fiam!”
Forrás:

„Az a legnehezebb a szexjelenetekben, hogy mindenki ítélkezik. Nem tudom, öltél-e már embert, de szexuális élménye mindenkinek volt, utoljára valószínűleg ma reggel. Ezért mindenki rohadtul ért hozzá és megvan a véleménye arról, hogy kell csinálni.'

Michael Douglas a Túl a csillogáson (Behind The Candelabra) című 2013-as tévéfilmről, amelyben a Liberace nevű zongoraművészt alakította, annak fiatal szerelmét pedig Matt Damon.


Forrás: „Szexjelenetet forgatni egyáltalán nem érzéki vagy örömteli. Túlfűtöttnek túlfűtött, de nem erotikus értelemben. Izzasztó és egyáltalán nem kényelmes. Mindennek tetejébe a kezem-lábam meg volt bilincselve, a szemem bekötve és valami bizarr szerszámmal ütlegeltek. Érzelmileg kifacsart. Az elején azt gondoltam, 'istenem, ez a legrosszabb dolog a világon', de aztán úgy voltam vele, hogy oké, csapassuk.”

Dakota Johnson A szürke ötven árnyalata (2015) forgatásáról
Forrás: „Ez egy technikai folyamat. Sok-sok apró részletből áll össze. Nem arról van szó, hogy smárolunk egyet, oszt' vesz minket a kamera.”

Joseph Gordon-Levitt a Don Jon (2013) forgatásáról, amelyben többek közt Scarlett Johansson volt a partnere.
Forrás: „Azon színészek közé tartozom, akik soha nem nézik vissza magukat. Én vagyok a legrosszabb kritikusom. Azt hiszem, ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha csinálnom kellett: orgazmust színlelni a kamera előtt.”

Allison Janney a 2013-ban indult Masters of Sex című tévésorozatban mutatta meg, milyen, amikor egy középkorú nő az 50-es évek végén viszonyt létesít egy jóval fiatalabb férfival.
Forrás: „Annyira izgultam és úgy be voltam rúgva, hogy miután leforgattam a jelenetet, odamentem a stáb tagjaihoz – akikkel az előző nap találkoztam életemben először – és azt kiabáltam nekik, hogy 'most biztos feláll nektek! Ugye? Tudom, hogy feláll!' Borzalmas volt.”

Lizzy Caplan, a Masters of Sex női főszereplője az első szexjelenete forgatásáról
Forrás: „Szexjelenetet forgatni nehéz, punktum. Nem számít, hogy egy barátod van-e ott, hogy nővel csinálod-e vagy férfival. Legalább 100 fős stáb van körülötted, bevilágítanak, átpozicionálnak, semmi kényelmes nincs benne.”

Mila Kunis a Fekete hattyú (2010) forgatása kapcsán, amelyben Natalie Portmannel volt szexjelenete.
Forrás: „Mindig azzal kezdem, hogy előre bocsánatot kérek a partnernőmtől... ha feláll, akkor azért, ha nem, akkor azért... De a helyzet mindig kínos, kérdezgetjük egymástól, hogy 'ez így oké neked?' A közbeeső időkben meg úgy kell csinálni, mintha mi sem történt volna. És ez az, ami igazi színészi teljesítményt igényel.”

Ashton Kutcher a Csak szexre kellesz (2011) című filmben forgatott szexjeleneteket Natalie Portmannel.
Forrás: „Az egyik első jelenetben, amit forgatnunk kellett, a zuhany alatt álltunk. Olyan jól kijövünk egymással, hogy egyáltalán nem volt ciki, sőt. Tökéletesen megbízunk egymásban, ami szuper.”

Laura Prepon a 2013-ban bemutatott Orange Is The New Black című tévésorozat első szexjelenetéről, amelyet a főszerepet alakító Taylor Schillinggel forgatott.
Forrás: „Szóval épp benne vagyunk a jelenetben, ő ott ül, én leveszem a felsőjét, leveszem a melltartóját és rajta vannak ezek a tapaszok, amelyek eltakarják a mellbimbóját, de ő ilyen imádnivaló mosolygós arcokat rajzolt rájuk. És én elfelejtem az összes szövegemet a jelenetben – az összes szerepem összes szövegét, amelyet valaha elmondtam.”

Ryan Reynolds meséli ezt Olivia Wilde-ról, aki a Testcsere című 2011-es filmben volt a partnere.
Forrás: „Minden szexjelenet-forgatáson dolgozik egy különösen nagydarab, szőrös pasi, aki crop topot visel. Nem tudom, mi fut át az agyukon, talán ez: 'Óóó, mi lesz ma, szexjelenet? Hol a crop topom, ma muszáj Olivia arcába lógatnom a szőrös hasam!” Az emberek azt hiszik, hogy ez valami romantikus dolog, de én mindig röhögök ezen, mert valójában 50 ember van ilyenkor a stúdióban. Valaki folyton bekiabál, hogy 'tudnád mozgatni a kezed? vidd lejjebb a vállad! jó! még, még...”

Olivia Wilde a szexjelenetekről általában
Forrás: „Mindig élveztem a szexjeleneteket, noha tudom, hogy nem szabadna. A legtöbben ezt mondják: 'Jaj, az egyáltalán nem szexi, ott állnak körülötted a technikusok.' De engem ők felizgatnak.”

Hugh Grant...
Forrás: „Rob súlyosabb megfázással küszködött, mint bármelyik partnerem, akivel valaha szerencsém volt szerelmi jelenetet forgatni. Végig szipogott és megállás nélkül folyt az orra. Egyáltalán nem volt vonzó. Arról a zöld, fertőző dzsuváról beszélek – nem vicc!”

Reese Witherspoon, aki a Vizet az elefántnak (2011) című filmben dolgozott együtt Robert Pattinsonnal.
Forrás: „A szexjelenetek kínosak tudnak lenni. Férfiként az első dolgod az, hogy még látszatra se élj vissza a helyzettel. Nem akarod, hogy a lány úgy érezze: te most azt hiszed, szabad a vásár. Próbálok hülyét csinálni magamból, hogy oldjam a feszültséget, és aztán egyszerűen belevágni, mert az utolsó dolog, amire az ember ilyenkor vágyik, az, hogy sokszor kelljen felvenni.”

Michael Fassbender a Jane Eyre 2011-es adaptációjában Mia Wasikowska partnere volt.
Forrás: „Kettesben vagy az ágyban egy férfival, aki nem a te férjed, de akinek szintén van egy férje... Ő fehérneműt visel, te fehérneműt viselsz, tisztára, mintha szárazon csinálnátok.”

Rosamund Pike a Gone Girl (2014) című thrillerben forgatott szexjelenetet Neil Patrick Harrisszel.
Forrás: „Déli lány vagyok, jól esett volna egy kis smink! Nem volt könnyű.”

Reese Witherspoon a Vadon (2014) című filmről, amelyben csaknem két órán át túrázik, ázik-fázik és szexel smink nélkül.
Forrás: „Nincs választásod. Meg kell csinálnod. Jobb, ha belevágsz – minél előbb belekezdesz, annál előbb végzel.”

Margot Robbie A Wall Street farkasa (2013) című filmben forgatott szexjeleneteiről, amelyben Leonardo DiCaprio feleségét játszotta.
Forrás: „Idegőrlő volt. Mondtam is az ügynökömnek, hogy soha többet nem akarok ilyet csinálni.”

Vanessa Hudgens a Spring Breakers – Csajok szabadon című 2012-es vígjáték forgatásáról.