Galéria

10 jó szokás, amire épp ideje lenne rászoknod!

Forrás: 1)) Testmozgás Jól tudjuk, hogy milyen ülőmunkát végezni! Egész nap bele vagyunk préselődve a székbe, ami akkor és ott elég kényelmesnek tűnik. Olyannyira, hogy hazatérve is szinte csak az ülő és fekvő pozitúrák esnek jól, mert már szó szerint belefáradtunk az ülésbe... De amikor nagyritkán megemeljük a hátsónkat és akár csak teszünk egy nagyobb sétát, vagy betesszük az elviselhetetlenül magas hangon rikácsoló fitneszedző DVD-jét és belelendülünk, megérezzük, hogy így sokkal jobb! Ha képesek vagyunk rávenni magunkat, hogy ezt rutinszerűen, legalább heti háromszor megtegyük, már nyert ügyünk van!
Forrás: 2)) Újat tanulni Minden nap nyitottnak és fogékonynak lenni az újra. Nem pedig elhúzni a szánkat azzal a gondolattal, hogy a főnökünk „megint kitalált valami orbitális baromságot”, hanem utána menni – és elébe menni az új lehetőségeknek. Ha minden nap tanulunk, frissen tartjuk vele a szellemünket, nem utolsósorban pedig képesek leszünk valamennyire tartani a tempót a minket övező innovációkkal.
Forrás: 3)) Naponta 20 percet olvasni És ezzel átkapcsolni az agyunkat pihenő és kreatív üzemmódba. Fejleszteni és táplálni a képzelőerőnket, miközben igazán ki tudunk kapcsolódni.
Forrás: 4)) Elegendő folyadékot inni Ez bizony sokunknak nem könnyű feladat. Érdemes a lehető legfeltűnőbben emlékeztetni magunkat a folyadékbevitel fontosságára: például ásványvizes palackot tenni az asztalunkra és ráírni, hogy „kortyolj bele”, vagy akár letölteni egy applikációt, ami félóránként jelzi számunkra, hogy itt az ideje hidratálni.
Forrás: 5)) Segíteni másokon Ha azt szeretnénk, hogy a való életben is működjön az adok kapok elve, akkor ahhoz nekünk kell adnunk először. Apró segítségre, kedvességre gondolunk: olyan dolgokra, amelyek nem okoznak nekünk nehézséget, nem megerőltetők a számunkra. 
Forrás: 6)) Megteremteni a lefekvés és alvás rutinját Jóval kiegyensúlyozottabbak és hatékonyabbak lehetünk, ha minden nap megadjuk szervezetünknek az elegendő időt a pihenésre. Ezt egy jól időzített rutinnal könnyedén elérhetjük: igyekezzünk minden nap ugyanabban az időben nyugovóra térni, másnap pedig adott időben ébredni. A 8 óra alvás szükséglete nem csak mese, tényleg szükségünk van rá!
Forrás: 7)) Több zöldséget enni A kevés zöldségfogyasztást sokan még talán gyerekkorunkból hozzuk magunkkal, pedig mára már igazán tisztában lehetünk vele, hogy mennyire hasznosak számunkra a zöldségekben található tápanyagok. Ha máshogy nem megy, kezdjük azokkal, amelyeket kevésbé utasítunk el, és készítsünk belőlük olyan fogásokat, amik ínyünkre valók, hogy ne csak nyersen fogyasszuk őket!
Forrás: 8)) Tudatos netezés Rengeteg kárba veszett időt takaríthatunk meg, ha jobban odafigyelünk rá, hogy mikor használjuk a közösségi médiát és egyéb netes oldalakat privát célokra, sokszor céltalan böngészésre. Ha kijelölünk egy időintervallumot és ahhoz tartjuk magunkat, lassan szokásunkká válik a nem fölösleges internet használat.
Forrás: 9)) Napi 10-15 perc „csendes pihenő” Ennyi kis időre mindannyiunknak szükségünk van ahhoz, hogy semmitől nem zavartatva elmélyedjünk a belső érzeteinkben, gondolatainkban. Érdemes naponta pár percre kikapcsolni az összes kütyüt, leülni egy nyugodt helyre és figyelni a csendre. Kell, hogy néha kiszabaduljunk az állandó nyüzsgésből és rohanásból, és értékes időt fordítsunk önmagunkra.
Forrás: 10)) Kevesebbszer mentegetőzni Ha hajlamosak vagyunk olyan dolgokért is spontán bocsánatot kérni, amit azután később magunk sem értünk, miért volt szükség rá, valószínűleg kicsit magával ragadott bennünket az állandó megfelelési kényszer. Épp itt az ideje, hogy végre magunknak is megfeleljünk és ne kérjünk elnézést a semmiért, ne mentegetőzzünk, hanem vállaljuk, akik és amilyenek vagyunk, s amit nyújtani tudunk.