Galéria

5 mítosz az edzésről, amit jobb, ha elfelejtesz

Forrás: Kardióval lehet fogyni, slussz-passz

A valóság: az erőnléti edzések több kalóriát égetnek, mint a kardió, mert tartósabban gyorsítják fel az anyagcserét és így órákkal később is égnek a kalóriák.


Forrás:

A valóság: Ez attól is függ, milyen edzésfajtát választasz. De jó eséllyel másfél–két órával edzés előtt enned kell valamit, különben le fog esni a vércukrod a legnehezebb gyakorlatok közben. Egy szelet teljes kiőrlésű kenyér mogyoróvajjal vagy egy tál zabkása remek választás. A magas rosttartalmú ételekkel azonban vigyázni kell.

 


Forrás:

3. edzésmítosz: A súlyzózástól férfias alkatod lesz

A valóság: ez tényleg attól függ, mekkora súlyokat emelsz és milyen ismétlésszámmal dolgozol. 1–3 kilós súlyzók nagyobb ismétlésszámmal tónusosabbá tesznek, ennél nehezebbeket pedig kevesebbszer érdemes emelgetni. Heti 1-2 súlyzós edzéstől nem leszel „nagyobb”, csak erősebb.



Forrás:

A valóság: Már 10 percnek is komoly hatása van az egészségre, és ennyit még a legelfoglaltabb napon is be tudsz iktatni. A lényeg, hogy váltogasd az edzéseket időtartamukban is, így a különböző izomcsoportokat változatos intenzitással mozgathatod meg.

 


Forrás:

5. edzésmítosz: Ha sokat edzel, nem kell odafigyelned az étrendedre

A valóság: a szervezetednek tiszta fehérjére, összetett szénhidrátokra, zöldségre, gyümölcsökre, egészséges zsírokra van szüksége. Hogy mi a helyzet azokkal az ismerőseiddel, akik reggeltől estig csipszen élnek és mégis fantasztikusan néznek ki? Nos, elképzelhető, hogy az egészségük nem bírja sokáig. Ha képtelen vagy lemondani a kedvenc nasidról, akkor inkább adj hozzá a napi étrendedhez valami egészségeset, tanácsolja az edző. Például egyél ebédre humuszt salátával és akkor délután belefér egy fél kakaós csiga (a másik felét meg tedd el holnapra, duplán jól jársz!).