Galéria

12 étel, ami megszüntetheti a puffadást

Forrás:
Vízhajtó, méregtelenítő hatású zöldség, amely segít az emésztésben. A leveles zöldségek megfőzve hatékonyabbak lehetnek ebből a szempontból, mert a kevesebb rost könnyebben megemészthető.
Forrás:
Ezek a fűszernövények mérséklik a gázképzést és a segítségükkel kevésbé háborog a gyomrunk étkezés után. Levesben vagy salátában, változatos zöldségételekben, sőt teában is fogyaszthatjuk őket.
Forrás:
A rizst teljesen és viszonylag gyorsan képes megemészteni a szervezetünk, ezért a nehezebben megemészthető ételekkel, például babbal keverve csodákat művelhet. Ha gondunk van a gabonafélék megemésztésével, érdemes ezeket is néha felváltani rizzsel (és esetleg megvizsgáltatni magunkat, hátha érzékeny a szervezetünk ezekre az összetevőkre).
Forrás:
Az uborka segít a szem környéki puffadások megszüntetésében – és a hasunkkal is művelhet valami ilyesfélét. Ezt a benne lévő speciális antioxidánsnak, a flavonoidnak köszönheti.
Forrás:
A káliumban gazdag hozzávalók (ilyen a banánon kívül az avokádó, a kiwi vagy a pisztácia is) segítenek a nátriumtartalmú – mármint a magas sótartalmú  ételek megemésztésében.
Forrás:
A papayában van egy különleges enzim, amit papainnek neveznek. Ez segít lebontani a fehérjéket az emésztőrendszerünkben. A papayának amúgy gyulladáscsökkentő hatása is van.
Forrás:
A spárga vízhajtó hatásának köszönhetően csökkentheti az étkezés utáni kényelmetlenség-érzetet.
Forrás:
A probiotikumok olyan jótékony baktériumok, amelyek segítenek szabályozni az emésztésünket, vagyis rendszeres fogyasztásuk helyreállíthatja az emésztési egyensúlyt és nagyban mérsékelheti a kellemetlen puffadást a gyomrunkban.
Forrás:
Ez az ókorban is ismert és alkalmazott hozzávaló hatékonyan segít a székrekedés megszüntetésében. 
Forrás:
A gyömbér sokfunkciós csoda: nem csak a megfázásban, izomlazításban, görcsoldásban jeleskedik, de gyulladáscsökkentő és emésztést elősegítő hatásáról is ismert. A fehérjebevitelből származó puffadást is enyhíti. 
Forrás:
Mindkét gyógynövény lazítja az emésztőrendszerünk izmait és segít megszabadulni a puffadást okozó gázoktól.
Forrás:
A puffadásért nagy mértékben a víz (is) a felelős, ezért sokan inkább nem isznak vizet ilyenkor. Pedig ekkor lenne csak igazán szükség egy alapos öblítésre. A citrom pedig természetes vízhajtó és enyhe hashajtó hatása miatt ajánlott hozzá.