Galéria

A 7 legelterjedtebb párkapcsolati mítosz

Forrás: Ha ő az igazi, akkor minden probléma megoldódik.
A valóság: Minden kapcsolaton dolgozni kell, kivétel nincs. Ez természetesen azt is jelenti, hogy ha nem működik vagy elromlik valami, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem is ő volt az igazi. Azt is jelentheti, hogy a kapcsolat lustaság, gondozatlanság, figyelmetlenség áldozata lett.
Forrás:
A valóság: A legtöbb kutatás szerint ennek az ellenkezője igaz. A hasonló hátterű, ízlésű partnerek tartósabb és kiegyensúlyozottabb kapcsolatra számíthatnak, mint a teljesen különböző világokból érkező emberek. A félreértés abból is származhat, hogy a különbözőségeket könnyebben szúrják ki a párok, mint a hasonlóságokat. „Amikor egy pár tanácsadásra jön hozzám, sosem arról akarnak beszélni, hogy miben hasonlítanak” – idéz ez a portál egy párterapeutát.

 


Forrás:
A valóság: Csak a stresszfaktort növeli a kisded érkezése. Újabb és újabb kutatások támasztják alá, hogy a gyerektelen (gyerekvállalás előtt álló) párok sokkal elégedettebbek a kapcsolatukkal, mint a gyerekes házaspárok. Na jó, ezt megfogalmazhatjuk pozitívabban is: a gyerekvállalás nagyobb próbatétel elé állítja a kapcsolatot, mint bármi más. Azt is ki kell emelnünk, hogy a szülővé lett párok a gyereket említették életük legnagyobb örömforrásaként ezekben a kutatásokban. A lényeg az, hogy egy problémás kapcsolatban ne várjuk azt, hogy majd a baba érkezése mindent megold.
Forrás:
A valóság: Az őszinteség az egyik legfontosabb dolog egy kapcsolatban, de ez nem jelenti azt, hogy az első randik egyikén meg kell egyezni a partnerünkkel abban, hogy hány gyereket szeretnénk, hány embert tervezünk meghívni az esküvőnkre, szeretnénk-e jelzáloghitelt felvenni a jövőbeli családi házra, és kutyát vagy macskát fogadnánk örökbe a partnerünkkel. A házasság gazdasági érdekszövetség is természetesen, de ha kizárólag ekként kezeljük már az első héten, az nemcsak lehangoló tud lenni, hanem meg is akadályozza mindkét felet abban, hogy közösen alakítsák az igényeiket, teret engedve a spontaneitásnak.
Forrás:
A valóság: Ha aggódsz az együttlétek száma miatt, az már önmagában is csökkenti a drive-ot és az elégedettséget. Amennyiben úgy ítéled meg, hogy nem szexeltek eleget, a partnereddel beszélj őszintén, ahelyett, hogy az ismerőseiddel hasonlítgatnád össze magatokat.
Forrás:
A valóság: Van úgy, hogy érdemes aludni rá egyet. Olyan is van, hogy képtelenség megoldani egy konfliktust, mert épp a gyerekek ugrálnak a fejeteken. Néha a gyakorlat győz az elvek fölött, ez van.
Forrás:
A valóság: Attól függ, hogyan veszekedtek. És hogyan békültök ki utána. A veszekedés gyakoriságán általában nem múlik egy kapcsolat. Ide kattintva találsz néhány tippet arról, hogyan lehet okosan veszekedni.