Galéria

A 10 legizgalmasabb fotó a riói olimpiáról eddig

Forrás: Koszovó első olimpiai bajnoka
Koszovó idén először indíthatott olimpiai csapatot, és rögtön aranyérmesük is lett; a 25 éves cselgáncsozó az 52 kilogrammos súlycsoportban győzte le a döntőben olasz ellenfelét. A jugoszláviai születésű lány korábban albán színekben is versenyzett. Ezen a képen épp könnyeivel küszködik a történelmi győzelem után.
Forrás:
Az egyiptomi Doaa Elghobashy pontosan így tesz, ami bikinis kolléganői mellett remek alkalmat teremt a kulturális különbözőségek illusztrálásához. Ezen a képen épp az olasz Marta Menegattival látható.
Forrás:
Najó, igazából a kép baloldalán csak egy hasonmás látható, a 27 éves amerikai Brady Ellison személyében.
Forrás: A menekültek olimpiai csapata két tagja, a szíriai Yusra Mardini és Rami Anis. Mindketten úszók. A kép még a riói edzésen készült, azóta mindketten kiestek.
Yusra 2015-ben menekült el testvérével Szíriából, és ők azok, akik három órán keresztül húzták-vontatták a hajót, rajta csaknem 20 menekülttársukkal, a tengeren át, Leszboszig. A mindössze 18 éves Yusra most Berlinben él és edz. A magyar televízióban kisebb botrányt kavart az olimpia első hétvégéjén, hogy a riporter éppen az ő nevét nem mondta ki, amikor megnyerte az előfutamát, több más résztvevőét igen.
A menekültek csapatát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hozta létre, hogy ezzel felhívja a figyelmet a migrációs válságra.
Forrás:

Zahra Nemati korábban taekwondózott, de egy autóbaleset következtében lebénult. Azóta íjászként tarol, és a 2012-es londoni paralimpia után idén már az ép olimpiára is kijutott.



Forrás:
Amikor a 17 éves brazil Rebeca Andrade a Crazy In Love és a Single Ladies című Beyoncé-számokra mutatta be talajrutinját úgy, hogy a jól ismert Beyoncé-táncmozdulatokat is beépítette a koreográfiájába, a lelátó valósággal felrobbant. Itt nézheted meg a videót. (A képen a felemáskorlát-gyakorlata után látható.)
 

Forrás: ezen a képen Brazíliával küzd, de cikkünk írásakor már az elődöntőre készülhetnek Japán ellen (UPDATE: azóta megnyerték Fidzsi történelmének első aranyát!). Az aprócska szigetország, amely 2000 km-re fekszik Új-Zélandtól, még egyetlen olimpiai éremmel sem büszkélkedhet; a rögbiválogatott tagjai például olyan szegények, hogy sokszor műanyag palackokkal vagy flip-flopokkal edzettek. Idén februárban Fidzsinek történelme legerősebb ciklonjával kellett szembenéznie; 44-en vesztették életüket és a rögbijátékosok egy része otthon nélkül maradt.
Forrás: A 40 éves magyar tőröző kiesett ugyan szerdán a nyolcaddöntőben, de nem hagyja abba a sportot. Addig vívok, amíg élvezem– mondta az MTI-nek.
(Aidával interjút is olvashatsz az Éva július-augusztusi lapszámában.)
Forrás:

Különleges lánykérés

A riói Deodoro Stadium önkéntese, Marjorie Enya az ausztrál női rögbicsapat olimpiai győzelme utáni pillanatot választotta, hogy mikrofont ragadjon és megkérje a barátnője, a brazil rögbijátékos Isabella Cerullo kezét. Csak meg akartam mutatni az embereknek, hogy a szerelem mindent legyőz– indokolta a döntését a BBC-nek nyilatkozva. A közönség reakciója egyébként hatalmas ováció volt.

 

Forrás:
Az Észak- és Dél-Korea közti háborús feszültség ellenére, vagy talán épp azért készített közös szelfit az észak-koreai Hong Un-jong és a dél-koreai Lee Eun-ju.