Galéria

Vision Board - ezért érdemes elkészíteni

Forrás: Sokszor jól jön, ha valami, vagy valaki emlékeztet bennünket arra, hogy merre és miért is indultunk el a karrierünkben, vagy az élet egyéb területén. Mivel ezt a fajta mindennapos támogatást egyetlen embertől sem várhatjuk el, ehelyett egy emlékeztető eszközt, egy ún. 'vízió táblát' helyezhetünk el a leggyakrabban használt élettereinkben.
Forrás: Mindössze egy parafatábla, vagy mágnestábla beszerzésére, illetve nagyon sok újságra, papírra, ollóra, ragasztóra, vagy szegecsre; és íróeszközökre lesz szükségünk az elkészítéséhez. Ha beszereztük a hozzávalókat, nincs más dolgunk, mint elmélyedi a saját gondolatainkban, és komolyan ötletelni arról, mit is szeretnénk elérni a jövőben.
Forrás: A tábla szólhat rövidtávra, de akár az előttünk álló 5 évre is. Lapozzuk fel a kedvenc magazinjainkat, böngésszük a netet, és nyomtassuk, vagy vagdossuk ki a minket legjobban inspiráló, motiváló képeket, idézeteket, személyeket! Írjunk ki buzdító, ösztökélő szavakat, mondatokat a képek elé/alá/fölé; ragasszuk fel a táblára akár a már elért céljainkat is - mindegy, hogy egy oklevél, érem, vagy csak egy fotó formájában!
Forrás: Jelenítsük meg azt, hogy mire vágyunk, és azt is, hogyan kívnjuk elérni! Tűzzünk ki magunk elé jó példákat, akár példaképeket, amikről úgy érezzük, jó lenne követni!
Forrás: A tábla tartalmát és képét mi alakítjuk kedvünk szerint, ha úgy alakul bővíthetjük is. Ha valamit már elértünk belőlük, azt le is szedhetjük a boardról, vagy épp ellenkezőleg, adhatunk neki egy erős kiemelést is, hogy lássuk a már elért eredményeinket, hogy emlékezzünk: érdemes a vágyainkért megküzdeni!
Forrás: Ha kellően színes, változatos tartalommal töltjük meg a saját vision boardunkat, akár még az otthonunk egy központi helyének is remek dísze lehet; arról nem beszélve, hogy mennyire inspiratív!