Galéria

Leggyakoribb nyári sminkhibák

Forrás:

Sok helyen laktam már, de olyan fürdőszobával még nem találkoztam, aminek jó lett volna a világítása. Akárhány lámpát, égőt szereljünk is a tükör fölé/köré, nem fogjuk úgy látni az arcunkat, mint ahogyan azt mások látják az utcán, napsütésben. Ha nincs lehetőségünk ablaknál vagy erkélyen sminkelni, mindenképp ellenőrizzük a végeredményt egy nagyobb kézitükörben (olyanban, amiben az egész arcunk látszik) természetes fényben is.
Forrás:

Bármennyire védjük is magunkat a napsugaraktól, ha nem egy pincében töltjük a napjainkat, nyár közepére minimum egy árnyalattal sötétebb lesz az arcszínünk. Ez pont elég ahhoz, hogy a szokásos korrektorunkkal világos monoklit fessünk a szemünk alá. Ezt a hibát elkerülhetjük, ha korrektor palettát használunk, amiből mindig összemixelhetjük az aktuális arcszínünkhöz leginkább igazodó árnyalatot.

S-he Stylezone korrektor paletta, dm, 1200 Ft
Forrás:

A pirosítónak nem az a fő funkciója, hogy színt adjon a bőrünknek, hanem hogy előnyös vonásainkra erősítsen rá. Épp ezért tévedés azt hinni, hogy nincs rá szükségünk, ha már lebarnultunk. Sőt! Egy barackos vagy narancsos árnyalatú, krémes blush csodákat művelhet egy szépen lebarnult orcával!
Forrás:

Még a problémás, pattanásos arcbőrre sem ajánlatos nyáron vastagon alapozni, mert az csak ronthat annak állapotán. Ilyenkor a legjobb választás a színezett fényvédőkrém, a bőrhibákra pedig tegyünk némi mattító ásványi púdert – alaposan eldolgozva, hogy ne legyen foltos.

La Roche-Posay Anthélios XL BB krém SPF 50, 4899 Ft/50 ml
Forrás:

Nyáron érdemes kerülni azokat a szemhéjpúdereket, pirosítókat, amelyek túlzottan csillámosak. Akkor szép egy szemhéjfesték, ha felkenve olyan, mint egy selyempapír, és nem látszanak benne különálló csillámdarabkák. Ezt úgy tudjuk a legkönnyebben megállapítani, ha a kézfejünkre kikenünk egy adagot, majd megnézzük a napon, mennyire csillog. Ha nagyon, hagyjuk meg inkább télre, erős napsütésben minden csillogás sokkal jobban látszik – nem akarunk úgy kinézni, mint egy diszkó díva, nem igaz?

Bourjois Little Round Pot Mono szemhéjpúder nr. 03, enyhén fénylő, 2690 Ft