Galéria

6 vidéki állatkert, amit tényleg érdemes meglátogatnod

Forrás:
A Sóstó Zooban, avagy a Nyíregyházi Állatparkban kapott helyet a Zöld Piramis Ócenárium, amelyben az Indiai-óceán állatvilága elevenedik meg. Cápák, ráják, medúzák, tűzhalak mindennapi életét figyelhetjük meg az óriási alagútban, az Esőerdőházban pedig függőhidakról kémlelhetjük a vadon állatait. Túránkat megspékelhetjük azzal, hogy a szomszédos Hotel Dzsungelben szállunk meg, hogy reggel ne a kakas kukorékolására, hanem az oroszlán üvöltésére ébredhessünk.
Bővebb infó: www.zoldpiramis.hu
Forrás:
Most nyitotta újra kapuit a magával ragadó Mecseken helyet kapó Pécsi állatkert, mely jelenleg közel 250 fajjal büszkélkedhet. Ha biciklivel érkeznénk, nyugodt szívvel hagyhatjuk ott kerékpárjainkat az újonnan kialakított tárolóban, autóval pedig ingyenes a parkolás az állatkert bejárata előtt. Ha megéheznénk, felfedezhetjük a büfé, vagy az étterem kínálatát; a gyerekek pedig levezetésképpen kipróbálhatják a faragott állatfigurákkal tarkított játszóteret.
Bővebb infó: www.pecszoo.hu
Forrás:
A Veszprémi Állatkertben többek között most ezekkel az újszülött cukiságokkal is találkozhatunk. Lehet, hogy Kibo a zsiráf és Pablo az orrszarvú hamarosan új „sztár” ellenfeleket üdvözölhet a kis tigrisekben? Az állatkert mellett most már a kalandpark nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket is élvezhetik a kisebb gyerekek, hiszen megmutathatják mit tudnak a változatos kötélpáyán.
Bővebb infó: www.veszpzoo.hu
Forrás:
Az 5,5 hektáron elterülő medveotthon Közép-Európa egyetlen ilyen létesítménye. Egész évben változatos programokat szerveznek ide kicsiknek és nagyoknak, a most közelgő esemény például a Mézes Mackó fesztivál lesz június 18-19-én. A macikon kívül találkozhatunk még rénszarvassal, farkasokkal, mosómedvével; a Barátkozoo pedig a medveotthon külön kialakított állatsimogatója, ahol nem csak a tapintásé a főszerep, hanem részt lehet venni például bemutató etetéseken is.
Bővebb infó: www.medveotthon.hu
Forrás:
Ebben az állatkertben még a Madagaszkár című animációs rajzfilmből ismerős fosszákkal is megismerkedhetünk. Nem is olyan rémisztőek, mint a mesében! De van itt rengeteg majom faj, nagymacska, komótosan nyammogó teve és persze mindig álomszuszék lajhár is! Regisztrálhatunk az online Szurikáta Klubba is, ahol mindig izgalmas kvízjátékok és fórumok fogadnak bennünket. Ismeretfejlesztésnek sem utolsó!
Bővebb info: www.zooszeged.hu
Forrás:
Ha a Tisza-tóhoz szervezzük a pihenésünket, vétek lenne kihagyni a környék páratlan vízi világát bemutató ökocentrumot. A szabadidőpark egész évben nyitva tart, mintegy 7 hektár területen állatbemutatókkal, játszóterekkel, tájházzal, baromfiudvarral és folyamatos programokkal várja az érdeklődőket. Június 24-én például az Ökocentrum hosszú éjszakája rendezvénnyel készülnek, melynek keretében GPS-es csónaktúrákon, naplementés kirándulásokon és egy búvár bemutatón is részt vehetünk. Másnap pedig a 13. Kakas szépségverseny és bográcsfesztivál veszi kezdetét. Hát nem szédületes?
Bővebb info: www.tiszataviokocentrum.hu