Galéria

Forrás:

1. Nem tartalmaz fényvédőt a nappali krémed

Bizony, az UV-sugarak károsan hatnak a bőrödre, még akkor is, ha nem a tengerparton sütteted a hasad. Érdemes olyan arckrémet beszerezned, ami fényvédőt is tartalmaz.


Forrás:

2. Imádod cukros ételeket és a tésztát

A cukor sem az alakodnak, sem a bőrödnek nem tesz jót. Sajnos a tészta sem, mivel a magas szénhidráttartalmú ételek gyulladást okozak a bőrben, ennek hatására pedig gyengül a benne lévő kollagén. Fogyassz inkább teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát és kevesebb cukrot!


Forrás:

3. Nagyvárosi lány vagy

Sajnos a szennyezett levegő sem a bőröd legjobb barátja. Egy kutatás azt is bizonyította, hogy minél több káros anyagnak és kipufogógáznak vagy kitéve, annál nagyobb eséllyel alakulnak ki mély ráncok a bőrödön. A legjobb fegyver a koszos levegő ellen, ha antioxidánsokat tartalmazó krémet használsz.


Forrás:

4. Sokáig ébren vagy

Nem tudod kipihenni magad? Sajnos akkor a fáradtságon kívül a ráncokkal is szembe kell nézned, hiszen az alváshiány növeli a kortizol hormon szintjét, mely elősegíti a gyulladás és a ráncok kialakulását. Aludj többet - ennél jobb szépségpraktikával aligha találkozol.


Forrás:

5. Dohányzol

A cigizés növeli az esélyt a tüdőrák és szívbetegség kialalkulására, emellet öregíti a bőrt. A cigarettában lévő káros anyagok szürkévé és ráncossá teszik a bőröd. Ideje leszoknod!